Piemonte is een van de grootste en belangrijkste Italiaanse wijnbouwgebieden. Hier produceert men wijnen die over de hele wereld worden geprezen. De appellaties in Piemonte die verantwoordeliik zijn voor de goede reputatie zijn Barolo, Barbaresco, en de iets minder bekende Gattinara. De Nebbiolo druif heerst hier en kan dankzij het klimaat en de ligging tot in de perfectie rijpen. Barolo, Barbaresco en Gattinara wijnen zijn, vooral gerijpt, gewoonweg glories; hoge zuurgraad, prominente rode bessentonen met complexe vioolties- en zoethoutaroma’s, peperachtige tonen, teerachtige leerachtige afdronk met volle maar zachte tannines – de lijst gaat maar door!

Het zijn echter niet alleen de rode wijnen die hier indruk maken. Ongeveer een derde van de wijnen uit Piemonte zijn wit en worden voornamelijk gemaakt van Moscato of Cortese, ook bekend als Gavi. Het klimaat hier is vergelijkbaar met dat van Bordeaux met koude winters en warme zomers, terwijl de Alpen de broodnodige bescherming bieden tegen het hardere weer en de neerslaghoeveelheden beperken.

Resultaat 1–16 van de 23 resultaten wordt getoond