Met de sterke dranken categorie “tequila, pisco en mezcal” komen we in Latijns-Amerika terecht. Elk van deze distillaten heeft zijn unieke kenmerken en productiemethoden. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 26 resultaten wordt getoond

Met de sterke dranken categorie “tequila, pisco en mezcal” komen we in Latijns-Amerika terecht. Elk van deze distillaten heeft zijn unieke kenmerken en productiemethoden.

Tequila is een gedistilleerde drank die wordt geproduceerd in specifieke regio's van Mexico, voornamelijk in de staat Jalisco en enkele delen van omliggende staten. Het wordt gemaakt van de agaveplant, specifiek de blauwe agave. Tequila komt in verschillende categorieën, waaronder blanco (witte tequila, ongerijpt), reposado (gerijpt in eiken vaten voor 2 tot 12 maanden), añejo (gerijpt in eiken vaten voor minstens 1 jaar) en extra añejo (gerijpt in eiken vaten voor minstens 3 jaar). Tequila wordt vaak puur gedronken en in cocktails zoals de margarita.

Pisco is een sterke drank afkomstig uit Peru en Chili, en het wordt geproduceerd door het distilleren van gefermenteerde druivenmost. Het is een heldere, ongerijpte brandewijn met een karakteristieke fruitige smaak. In Peru wordt pisco gemaakt van verschillende druivenrassen, terwijl in Chili meestal de Pedro Ximénez-druif wordt gebruikt. Pisco wordt vaak puur gedronken, maar het wordt ook gebruikt in cocktails zoals de pisco sour.

Mezcal is een gedistilleerde drank afkomstig uit Mexico, met name uit de staat Oaxaca, hoewel het ook elders in het land wordt geproduceerd. In tegenstelling tot tequila, die alleen wordt gemaakt van de blauwe agave, kan mezcal worden geproduceerd van verschillende soorten agave, waaronder de espadín, tobalá, en arroqueño. Mezcal heeft een complexe smaak met aardse tonen en rokerige aroma's, die ontstaan ​​door het traditionele productieproces waarbij de agave wordt geroosterd in ondergrondse ovens voordat het wordt gedistilleerd. Mezcal kan puur worden gedronken, traditioneel in combinatie met schijfjes sinaasappel gedrenkt in zout, of als onderdeel van cocktails.