Ons verhaal

Over ons

“Zin in iets lekkers” geeft zin aan wat wij doen.
De kunst van het genieten staat al 5 generaties centraal bij ons.
In de winkel, in de stokerij,… in de familie.

Onze missie

Bij De Moor brengen we mensen samen om te genieten. We brengen smaken om van te genieten. En ook producten en services brengen we samen.

Zo maken we al dat genieten… nog toegankelijker.

Traditie en innovatie.
Jong en oud.
Lokaal en internationaal.
We brengen het samen.

Stoken en stockeren.
Importeren en produceren.
Particulier en professional.
Jenever, likeer, wijn, champagne, gin, whisky, rum,…
We brengen het samen.

Samen met gepassioneerde medewerkers.
Al vijf generaties lang.

De Moor, samen genieten sinds 1910

Persoonlijk advies

Altijd

Bij De Moor bestaan wij sinds 1910, meer dan een eeuw dus. Die continuïteit is niet alleen te danken aan de opeenvolgende generaties die elkaar ondersteunden en motiveerden, maar ook aan de mensen waar de familie kon op rekenen, Team De Moor.

Maak kennis met ons fantastisch Team, dat meebouwt aan het verhaal van De Moor. Lees je één van onze mailings of social media posts, word je geadviseerd in onze winkel, geholpen met inladen in ons magazijn, beleverd in je horecazaak, een proevertje aangeboden tijdens een degustatie, ontvang je een fles gemaakt in onze stokerij, weet dan dat onze mensen dagelijks de missie van De Moor omzetten in praktijk: mensen laten genieten van de producten en de services die we te bieden hebben.

Alone We Can Do So Little; Together We Can Do So Much.

Helen Keller, novelist, teacher, political activist.

Familie De Moor

lazy

Greet De Moor

General manager
lazy

Patrick Van Schandevijl

Meester stoker
lazy

Carolien Van Schandevijl

COO & Sommelier
lazy

Liesbeth Van Schandevijl

CFO

Team De Moor

lazy

Steven Van Neck

Magazijnverantwoordelijke
lazy

Annick De Vriendt

Winkelverantwoordelijke
lazy

Alain Herckenrath

Medewerker stokerij
lazy

Bram Van Den Bossche

Magazijnier & chauffeur
lazy

Paulien De Mil

Communicatie & digital medewerker
lazy

Brenda Van Der Eecken

All round medewerker
lazy

Andy Arijs

Magazijnier & chauffeur
lazy

Steven De Schrijver

Winkel medewerker
lazy

Dylan Verhavert

Magazijnier
lazy

Elke Goubert

Financieel medewerker
lazy

Ons team versterken?

Hoe het allemaal begon

lazy
Frans De Moor met zijn vrouw Anna Lafon

Een kleine stokerij

In 1910 begon Frans De Moor met zijn vrouw Anna Lafon een kleine stokerij van jenevers en likeuren in het centrum van Aalst. Naast de eigen producten verkochten ze in hun winkel ook andere sterke dranken en wijnen, tabak, sigaren en confiserie.
1910
lazy
Frans De Moor met zijn vrouw Anna Lafon
lazy
Maria, de vrouw van Albert met zoontje Gilbert op de arm (1933)

WO I

Frans werd door de binnenvallende Duitse troepen bij het begin van WO I vermoord. Op 27 september 1914 worden de winkel en de stokerij geplunderd, heel wat bewoners worden afgemaakt en daarna wordt de hele straat in de as gelegd. Zijn weduwe en zoon Albert en diens vrouw Maria zetten de zaak verder.
1914
lazy
Maria, de vrouw van Albert met zoontje Gilbert op de arm (1933)
lazy

WO II

WO II bracht opnieuw doffe ellende. Na de oorlog werd het assortiment flink uitgebreid met vele nieuwe producten, eerst onder impuls van de geallieerden, vanaf midden jaren ’50 door de ontluikende opkomst van het (massa)toerisme en de ontwikkeling van de televisie.
1945
lazy
lazy
Zoon Gilbert met zijn vrouw Eliane

Zoon Gilbert met zijn vrouw Eliane

Eind jaren vijftig nam zoon Gilbert met zijn vrouw Eliane de zaak over. De eigen producten werden nog steeds volgens de oude recepten vervaardigd, maar de sterke dranken uit de hele wereld en wijnen wonnen steeds meer aan belang. De basis voor het huidige uitgebreide assortiment werd toen gelegd.
1958
lazy
Zoon Gilbert met zijn vrouw Eliane
lazy
Patrick en Greet met oud-burgemeester Annie De Maegdt

Greet De Moor en haar man Patrick Van Schandevijl

In 1985 kwamen dochter Greet De Moor en haar man Patrick Van Schandevijl als vierde generatie in de zaak. Zij bouwden Likeur- en Wijnhandel De Moor uit tot wat het nu is.
1985
lazy
Patrick en Greet met oud-burgemeester Annie De Maegdt
lazy
Greet De Moor met haar man en ouders bij de viering van het eeuwfeest in 2010

Opening nieuwe winkel

In 1992 opende de winkel op de huidige locatie aan de Gentsesteenweg 398 in Aalst. De winkel verplaatste zich weg van het centrum van de Stad Aalst en werd één van eerste winkels aan de nu druk bezochte gewestweg. In 1999 werd de stokerij volledig vernieuwd.
1992
lazy
Greet De Moor met haar man en ouders bij de viering van het eeuwfeest in 2010
lazy
Flemish Gin 20-3

Flemish Gin 20-3

In 2012 werd Flemish Gin 20-3 gelanceerd, een premium gin, waarmee voor de stokerij een nieuw hoofdstuk begon. Een goed jaar na de introductie van Flemish Gin 20-3 werd the OriGIN “Distiller’s Heart”, een ultra premium gin , in gelimiteerde oplages op de markt gebracht.

In 2012 vervoegde dochter Carolien Van Schandevijl als vijfde generatie haar ouders in het familiebedrijf.
2012
lazy
Flemish Gin 20-3
lazy
Onze stokerij

Stokerij De Moor groeit gestaag

Stokerij De Moor groeit gestaag. De ginhype zorgde er mede voor dat de focus van onze eigen stokerij niet meer enkel lag op het uitbrengen van eigen producten, maar ook op het uitwerken van samenwerkingen met derde partijen. Dit gaat over het ontwikkelen van op maat gemaakte producten zoals gin, eau-de-vie, likeuren, enz.

Ondertussen lopen er meer dan 50 langdurige partnerschappen, en werden er al talrijke éénmalige of terugkerende projecten voor het goede doel verwezenlijkt. In deze periode groeide onze webshop uit van een beperkt aanbod (enkel de producten uit eigen stokerij), naar een steeds uitgebreider online assortiment.
13-20
lazy
Onze stokerij
lazy
Carolien en Liesbeth Van Schandevijl

Familiezaak laten groeien

In 2021 vervoegde dochter Liesbeth Van Schandevijl haar familie en team De Moor. De zussen vonden de tijd rijp om, naar het voorbeelden van hun ouders eind jaren tachtig, begin jaren negentig, maar ook samen met hun ouders, enkele grote sprongen te durven wagen om de familiezaak te laten groeien. Het startschot werd gegeven met een volledige rebranding van het logo, de merkidentiteit en de huisstijl van De Moor. De volgende stap die daaruit voortvloeide, was dat ook al de door Stokerij De Moor gemaakte producten in een nieuw en origineel jasje gestoken werden. Dromen & nieuwe ideeën hebben tijd nodig om te rijpen. In ons geval hebben ze ook veel meer plaats nodig dan we nu beschikbaar hebben in onze huidige setting. Sinds enkele jaren zijn wij achter de schermen dan ook druk bezig om deze dromen om te zetten naar een concreet plan op papier.

In 2024 kunnen wij officieel van start gaan met het in realiteit omzetten van de uitbreiding van De Moor: een grotere winkel, wijnkelder en magazijn, een nieuwe stokerij en een bezoekersruimte zullen gerealiseerd worden grenzend aan onze huidige locatie. 2024 betekent ook de opening van een nieuwe online winkel. De gloednieuwe website waar je nu onze geschiedenis op aan het lezen bent, is aangepast aan de nieuwe huisstijl. Ons doel met de nieuwe site is om de online ervaring zo veel mogelijk te laten matchen met de offline ervaring die we je kunnen bieden bij een bezoek aan onze winkel. De nieuwe webshop is voorzien van alle toeters en bellen. Metv deze gebruiksvriendelijke webshop hebben we 100% ingezet op het zo aangenaam mogelijk maken van de shopervaring.
21-24
lazy
Carolien en Liesbeth Van Schandevijl

Beoordelingen

Wat klanten over ons vertellen

Ook tevreden? Doe ons een plezier en schrijf een review op Facebook of Google!

Samen genieten sinds 1910

Wij brengen kwaliteitsproducten samen om… samen van te genieten. Van wijn tot sterkte drank. Van zelf gestookt tot zorgvuldig geselecteerd. De Moor serveert, jij degusteert.

Instagram

Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar