Blog

Wie zegt dat je geen ijs in champagne mag doen?! Traditioneel werd ijs in wijn als onbeschoft beschouwd, maar dankzij de Franse champagneproducenten, zijn die tijden voorgoed voorbij. “It’s better to add a cube of ice to a glass of champagne, than to drink warm champagne”, onder dit motto begon de wijnwereld zijn strikte regels langzaam aan te verwerpen. De enige regel is om te drinken wat je wilt en wat je lekker vindt.

Een handvol ijsblokjes toevoegen aan een glas La Tâche of Château D’Yquem is waarschijnlijk niet de beste manier om die wijnen te ervaren, want ze zijn niet gemaakt om verdund te worden gedronken. Maar champagnefabrikanten maken nu mousserende wijnen die speciaal voor dat doel zijn gemaakt: om met ijs te worden geserveerd. We stellen er graag enkele aan jullie voor. Heb je liever een cava, dan kan dat ook!

1. Moët & Chandon Ice Impérial

2. Veuve Clicquot Rich

3. Piper-Heidsieck French Riviera

4. Pommery Royal Blue Sky

5. Freixenet Ice en Ice Rosé

6. Pere Ventura On The Rocks en On The Rocks Rosé

Schermafbeelding 2021 09 07 om 154513 Schermafbeelding 2021 09 07 om 154505

Pere Ventura On The Rocks heeft een intense gouden kleur, met mooie, persistente bubbels. Aromatisch intens, de complexiteit is verrassend en biedt een samenspel van ongewoon frisse aroma’s en de tertiaire tonen die voortkomen uit veroudering: citrus en kruidachtige tonen vermengen zich met patisserie, specerijen, gedroogd fruit, graan, chocolade en geroosterde tonen. Bij het proeven verkrijgt deze cava een organoleptische uitbreiding van zijn aromatische rijkdom: een breed spectrum van smaken die variëren van acaciabloem naar hints van gedroogd fruit, toffee en briocherie. Heerlijk weelderig, fris en rijk aan nuances. Fluweelachtige, aanhoudende finale. Heerlijk fris met een lichte bitterheid.

Pere Ventura On The Rocks Rosé is helder, oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van aardbeien, frambozen en granaatappel. In het smaakpalet een fijne aanhoudende mousse, tonen van klein rood fruit en iets van geroosterde noten, die gepaard gaan met een afdronk met verfrissende zuren. Ideaal als aperitief of bij tapas, chocolade en vers fruit zoals aardbeien en bessen.

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar