Advocaat De Moor Giftpack

 18,50

Advocaat De Moor Giftpack is een klein, leuk en attentvol cadeau! Dit lokaal pakketje uit onze graanstokerij bevat 10 cl Flemish Gin 23, 10 cl Advocaat De Moor en chocoladecups. Deze zorgvuldig samengestelde selectie staat garant voor een heerlijke smaakervaring.

Beschrijving

Advocaat kent zijn oorsprong in Brazilië. Daar ontdekten enkele Europeanen in de 17e eeuw een inheemse drank “abacate” op basis van avocado, rietsuiker en rum. Enkele zeelui namen het drankje mee naar Nederland en probeerden zelf een nabootsing ervan te maken. Avocado’s waren toen beperkt verkrijgbaar en heel duur, daardoor leek het moeilijker dan verwacht. Men gebruikte daarom eieren in de plaats.

Ook in andere delen van de wereld kan je doorheen de geschiedenis gelijkaardige eierlikeuren vinden. In Mexico maakten ze een drankje “rompope” op basis van eieren, melk, vanille en rum. In Spanje kenden ze dan weer “rompon” gemaakt van brandewijn, melk, eieren en suiker. In Duitsland maken ze “eierpunsch” met arak, witte wijn, water, suiker, eieren en citroensap. In Polen, Estland, Letland, Lithauen en Rusland kennen ze het weer als Gogel-Mogel.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

18,0

Formaat

10 cl

,

17,5 cl

,

70 cl

Kleur

Geel

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Vanille