19,60

Salvano Tre is iets speciaals: het is een blend bestaande uit drie gelijke delen van drie verschillende wijnen uit drie verschillende jaargangen: Dolcetto di Diano uit 2017, Barbera d’Alba Maestrale uit 2016 en Langhe Merlot uit 2015. Elke wijn is een gecontroleerde DOC met gekende en beschermde herkomstbenaming. Doordat verschillende wijnen uit verschillende jaartallen van verschillende plaatsen geblend worden, kunnen zij geen appellatie meer vermelden op de fles. Wij zijn fan van deze wijn, hij is perfect in balans, diep en rond.

Beschrijving

De geschiedenis van Salvano gaat terug tot de jaren 1960 toen, omgeven door de wijngaarden van Diano d’Alba, in het hart van de Langhe, de heer Angelo Salvano begon met het produceren van wijnen in zijn boerderij (toen “Grillo” genoemd). De faam van zijn wijnen groeide. Hij schreef zijn succes toe aan de vrucht van hard werken en de liefde voor een vruchtbaar land. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de familietraditie van wijn maken. Saverio Salvano vergrootte de visie van zijn vader en met een ijzeren wilskracht vergrootte hij de wijnmakerij en verhuisde hij naar Valle Talloria, waar de naam “Salvano” synoniem werd voor kwaliteitswijn.

In 1982 groeide Salvano opnieuw in een nieuwe fase toen Luciana Agnello en Piero Sobrero besloten hun grote dromen te verwezenlijken. Ze brachten het bedrijf hun ambities en persoonlijke ervaringen om de tradities, smaken en geuren van een oude kunst uit Langhe levend te houden. Tijdens deze fase werd Salvano een gemoderniseerd bedrijf en richtte het zich met succes op een geselecteerde markt met zijn producten van hoge kwaliteit. Aan het eind van de jaren 1980 breidde het duo de verkoop uit naar de Amerikaanse en Duitse markt.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,0

Druivensoort

,

,

Formaat

75 cl

Kleur

Rood

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Smaakprofiel

Gebalanceerd

,

Rond