Advocaat De Moor met chococups in ballotin

 17,90

Advocaat De Moor is een smeuïge eier-crèmelikeur op basis van verse eierdooiers, volle melk, suiker en graanalcohol. Koud bereid om de natuurlijke smaak te behouden en gegarandeerd zonder smaak- of kleurstoffen. Puur natuur, dat proef je!

Beschrijving

Advocaat kent zijn oorsprong in Brazilië. Daar ontdekten enkele Europeanen in de 17e eeuw een inheemse drank “abacate” op basis van avocado, rietsuiker en rum. Enkele zeelui namen het drankje mee naar Nederland en probeerden zelf een nabootsing ervan te maken. Avocado’s waren toen beperkt verkrijgbaar en heel duur, daardoor leek het moeilijker dan verwacht. Men gebruikte daarom eieren in de plaats.

Ook in andere delen van de wereld kan je doorheen de geschiedenis gelijkaardige eierlikeuren vinden. In Mexico maakten ze een drankje “rompope” op basis van eieren, melk, vanille en rum. In Spanje kenden ze dan weer “rompon” gemaakt van brandewijn, melk, eieren en suiker. In Duitsland maken ze “eierpunsch” met arak, witte wijn, water, suiker, eieren en citroensap. In Polen, Estland, Letland, Lithauen en Rusland kennen ze het weer als Gogel-Mogel.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

18,0

Formaat

17,5 cl

Kleur

Geel

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Vanille