Heart Of Flemish Gin 23

 69,00

Een goed jaar na de introductie van Flemish Gin 23 selecteerde onze Meesterdistillateur, the Heart Of Flemish Gin, een ultra premium gin (49,3% vol, verkrijgbaar in zeer gelimiteerde oplages). Deze gin voert je terug naar de oorsprong, “the origin” van gin in zijn meest pure en zuivere vorm. Dankzij het hogere alcoholpercentage komen de 23 botanicals nog intenser tot uiting.

Beschrijving

Heart of FG 23 wordt gemaakt volgens een speciale stooktechniek, nl. “coeur de chauffe”. Hiermee selecteren we het beste stukje van elke batch, goed voor ongeveer 35 à 36 flessen per keer. De Meesterdistillateur grijpt tijdens het stookproces een aantal keren in, en haalt zo de “beste” cuts of stukken eruit. Dit is zeer interessant bij het maken van een gin, aangezien tijdens de distillatie de verschillende botanicals niet allemaal op hetzelfde moment hun beste aroma’s afgeven. Citrustoetsen bvb komen in het begin vrij, krachtige aroma’s van johannesbrood ed. eerder op het einde. Zo zit bij the Heart of FG 23 eigenlijk het beste stukje van elke batch in de fles. Proef het “hart” van het distillatieproces, waar de meest delicate en geconcentreerde smaken en aroma’s verzameld zijn.

Perfect serve

Puur, eventueel met ijs (ondanks het hoge alcoholpercentage perfect puur te drinken). Als Gin & Tonic raden we aan een neutrale tonic te gebruiken, zodat de delicate ginaroma’s overeind blijven, voor de garnituur is ons motto: “less is more”.

Lees meer informatie over Heart of Flemish Gin 23 op de officiële site, Difford’s Guide (waar wij na blind proeven het kwaliteitscertificaat “exceptional – 5*” kregen) of op Served By Soberon.

Stokerij De Moor lanceerde in 2021 een uniek giftpack “The Book of Distillation“, met een fles Heart of Flemish Gin 23 en een glas in een herbruikbare geschenkverpakking. Ook verkrijgbaar met Flemish Gin 23 erin!

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

49,3

Formaat

70 cl

Kleur

Transparant

Land van herkomst

Merk

Smaakprofiel

Complex

,

Kruidig

Soort