Hoewel meer en meer aangevuld door wijnen uit andere landen, blijft Frankrijk toch nog steeds hét wijnland bij uitstek. Nergens is wijn zo ingebakken in de cultuur als in ons buurland Frankrijk. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 239 resultaten wordt getoond

Maison Chanzy Rully En Rosey: 5 + 1 GRATIS!

Original price was: € 147,00.Current price is: € 122,50.


Hoewel meer en meer aangevuld door wijnen uit andere landen, blijft Frankrijk toch nog steeds hét wijnland bij uitstek. Nergens is wijn zo ingebakken in de cultuur als in ons buurland Frankrijk. Du pain, du vin, et… De Fransen zijn goed voor bijna 20% van de mondiale wijnproductie, en brengen enkele van ’s werelds beste wijnen voort. Bovendien kan je het land doorrijden en op je weg een breed scala aan verschillende wijnstijlen en knowhow tegenkomen.

Zeer gevarieerde klimaten en terroirs zorgen voor een grote diversiteit aan wijnen.

Van de glooiende heuvels van de Elzas tot de glinsterende wijngaarden van Champagne, van de betoverende kastelen van Bordeaux tot de zonovergoten vlaktes van de Provence, onze wijnlijst omvat al deze appellaties, en weerspiegelt de diversiteit en rijkdom van de Franse wijnbouw.

Ontdek de subtiliteit van een elegante Bourgogne, de kracht van een robuuste Bordeaux, de verfrissing van een levendige Loire wijn en de verrassing van een karaktervolle Languedoc. Elk gebied heeft zijn eigen unieke karakter en smaakprofiel, voor ieder wat wils, voor elk gerecht een mooie combinatie.

Of je nu een doorgewinterde wijnkenner bent die op zoek is naar een zeldzame vondst of een nieuwsgierige beginner die de wereld van de Franse wijnen wil verkennen, laat je verleiden door de aromatische boeketten, de fluweelzachte texturen en de complexe smaken die elke fles te bieden heeft.

Santé!