Porto en madeira zijn twee bekende voorbeelden van zoete verstrekte wijnen, afkomstig uit Portugal. Traditie, smaak en geschiedenis komen samen in elke verrukkelijke druppel. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 78 resultaten wordt getoond

Porto en madeira zijn twee bekende voorbeelden van zoete verstrekte wijnen, afkomstig uit Portugal. Traditie, smaak en geschiedenis komen samen in elke verrukkelijke druppel.

Port bestaat uit een speciale blend van inheemse Portugese druiven, en wordt gemaakt in diverse stijlen, zoals Ruby, Tawny, White en Rosé Port, met smaken variërend van framboos en zwarte bes tot karamel en chocolade.

Ontdek de unieke charme van Madeira, een versterkte wijn die verkrijgbaar is in een scala van droge tot zoete stijlen. De naam komt van het prachtige eiland Madeira, een klein juweel in het midden van de Atlantische Oceaan. Wat Madeira zo bijzonder maakt, is de unieke smaak die ontstaat door herhaaldelijk verwarmen van de wijn, wat resulteert in fascinerende tonen van geroosterde noten, gestoofd fruit, karamel en toffee.

Port kan het best geserveerd worden bij rijke kazen, chocolade en zelfs zoet-rokerige vleesgerechten.

Droge Madeira, zoals Sercial en Verdelho drink je gekoeld bij het voorgerecht, de zoetere varianten Boal en Malvasia als digestief, vergelijkbaar met een fijne Cognac.