Chili is is een lang stuk land, ingeklemd tussen de Andes en de Stille Oceaan, wat zorgt voor een breed scala aan microklimaten. Deze variëren van de droge Atacama-woestijn in het noorden tot het koele, natte klimaat van Patagonië in het zuiden. Lees meer

Toont alle 15 resultaten

Chili is is een lang stuk land, ingeklemd tussen de Andes en de Stille Oceaan, wat zorgt voor een breed scala aan microklimaten. Deze variëren van de droge Atacama-woestijn in het noorden tot het koele, natte klimaat van Patagonië in het zuiden. De centrale valleien, waar de meeste wijngaarden zich bevinden, profiteren van warme dagen en koele nachten, wat ideaal is voor de druiventeelt.

Chili is een prominent wijnland dat bekend staat om uitstekende wijnkwaliteit. Voor elke liefhebber van Franse wijnen bieden de Chileense wijnen een interessante en kwalitatieve alternatieve keuze. De unieke geografie van het land, dat zich uitstrekt over 4.300 kilometer van noord naar zuid, biedt een breed scala aan terroirs die geschikt zijn voor de wijnbouw. De belangrijkste wijnregio’s zijn Aconcagua Valley gelegen ten noorden van Santiago, bekend om zijn rode wijnen, vooral Cabernet Sauvignon en Syrah.

Dan heb je Casablanca Valley waar een koeler klimaat heerst, ideaal voor witte wijnen zoals Chardonnay en Sauvignon Blanc.

Maipo Valley is één van de oudste en meest prestigieuze wijnregio's, beroemd om Cabernet Sauvignon. De Colchagua Valley staat bekend om zijn volle rode wijnen, zoals Carmenère, Malbec en Syrah.

Maule Valley is één van de grootste en meest diverse wijnregio's, met een breed scala aan druivensoorten.

Zowel in rood als in wit worden er vooral monocepage wijnen gemaakt.

In rood is Carmenère dé Chileense druif bij uitstek: oorspronkelijk uit Bordeaux, levert deze druif wijnen op met een diepe kleur, rijke smaken van rood fruit en kruidige tonen.

Daarnaast produceert Chili enkele van de beste Cabernet Sauvignon-wijnen ter wereld, bekend om hun structuur en diepgang.

Merlot, Syrah, Malbec en Pinot Noir sluiten de rangen.

In witte druiven gebruiken ze Chardonnay, Viognier, Riesling, maar vooral ook Sauvignon Blanc. Vooral Casablanca Valley biedt levendige, frisse Sauvignon Blancs met citrus- en tropische fruitaroma's.