Salvano Barolo

 77,00

Salvano Barolo is een van de beste rode wijnen uit Piemonte, Italië. De nebbiolo druiven worden geoogst in de maand oktober. Na de gisting wordt de wijn verplaatst in eikenhouten barriques van 50 hl, waar de Barolo Riserva 50 maanden zal blijven. Typisch granaatrode kleur, maar toch vol en intens vanwege de lange veroudering. In de neus is dit een fruitige wijn: we hebben noten van frambozen, vanille en kersen. Het is een gestructureerde wijn met een uitstekende lengte. Serveer de barolo riserva in een breed wijnglas en decanteer hem twee uur voor het serveren. Best combineer je deze met gegrild of gestoofd rood vlees, wild of oude kazen.

Opgelet! De waxzegels worden met de hand vervaardigd en zijn dus een fragiel onderdeel van de fles. Door het transport van Italië naar hier ontvangen wij de fles met waxzegel af en toe lichtjes beschadigd. Ook wanneer wij het product verzenden naar jouw adres is er risico tot lichte schade. Dit verandert natuurlijk niets aan de topwijn in de fles!

Beschrijving

De geschiedenis van Salvano gaat terug tot de jaren 1960 toen, omgeven door de wijngaarden van Diano d’Alba, in het hart van de Langhe, de heer Angelo Salvano begon met het produceren van wijnen in zijn boerderij (toen “Grillo” genoemd). De faam van zijn wijnen groeide. Hij schreef zijn succes toe aan de vrucht van hard werken en de liefde voor een vruchtbaar land. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de familietraditie van wijn maken. Saverio Salvano vergrootte de visie van zijn vader en met een ijzeren wilskracht vergrootte hij de wijnmakerij en verhuisde hij naar Valle Talloria, waar de naam “Salvano” synoniem werd voor kwaliteitswijn.

In 1982 groeide Salvano opnieuw in een nieuwe fase toen Luciana Agnello en Piero Sobrero besloten hun grote dromen te verwezenlijken. Ze brachten het bedrijf hun ambities en persoonlijke ervaringen om de tradities, smaken en geuren van een oude kunst uit Langhe levend te houden. Tijdens deze fase werd Salvano een gemoderniseerd bedrijf en richtte het zich met succes op een geselecteerde markt met zijn producten van hoge kwaliteit. Aan het eind van de jaren 1980 breidde het duo de verkoop uit naar de Amerikaanse en Duitse markt.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,5

Druivensoort

Formaat

75 cl

Kleur

Rood

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Barolo DOCG

Merk

Jaartal

2014

Smaakprofiel

Fruitig

,

Vol

Lekker bij

,