Salvano Trabuch

 22,70

Wij vinden dit echt een topper! Salvano Trabuch is een volle wijn, met toch fluweelzachte tannines. Hij rijpt bijna 14 maanden op vaten van nieuwe eik. Alle flessen worden met de hand verpakt. De authentieke Bordeaux fles met twee unieke waxzegels ziet er heel mooi uit. Heerlijk bij rood vlees van de grill.

Opgelet! De waxzegels worden met de hand vervaardigd en zijn dus een fragiel onderdeel van de fles. Door het transport van Italië naar hier ontvangen wij de fles met waxzegel af en toe lichtjes beschadigd. Ook wanneer wij het product verzenden naar jouw adres is er risico tot lichte schade. Dit verandert natuurlijk niets aan de topwijn in de fles!

Beschrijving

De geschiedenis van Salvano gaat terug tot de jaren 1960 toen, omgeven door de wijngaarden van Diano d’Alba, in het hart van de Langhe, de heer Angelo Salvano begon met het produceren van wijnen in zijn boerderij (toen “Grillo” genoemd). De faam van zijn wijnen groeide. Hij schreef zijn succes toe aan de vrucht van hard werken en de liefde voor een vruchtbaar land. Na de Tweede Wereldoorlog groeide de familietraditie van wijn maken. Saverio Salvano vergrootte de visie van zijn vader en met een ijzeren wilskracht vergrootte hij de wijnmakerij en verhuisde hij naar Valle Talloria, waar de naam “Salvano” synoniem werd voor kwaliteitswijn.

In 1982 groeide Salvano opnieuw in een nieuwe fase toen Luciana Agnello en Piero Sobrero besloten hun grote dromen te verwezenlijken. Ze brachten het bedrijf hun ambities en persoonlijke ervaringen om de tradities, smaken en geuren van een oude kunst uit Langhe levend te houden. Tijdens deze fase werd Salvano een gemoderniseerd bedrijf en richtte het zich met succes op een geselecteerde markt met zijn producten van hoge kwaliteit. Aan het eind van de jaren 1980 breidde het duo de verkoop uit naar de Amerikaanse en Duitse markt.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,5

Druivensoort

,

,

Formaat

75 cl

Jaartal

2017

,

2018

Kleur

Rood

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Langhe Rosso DOC

Merk

Smaakprofiel

Vol

Lekker bij