Vermouth is een versterkte wijn die op smaak is gebracht met verschillende kruiden, specerijen, en andere natuurlijke ingrediënten. Amaro’s behoren tot de Italiaanse culinaire traditie, als onderdeel van een aperitief of digestief ritueel. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 22 resultaten wordt getoond

Vermouth is een versterkte wijn die op smaak is gebracht met verschillende kruiden, specerijen, en andere natuurlijke ingrediënten: basiswijn wordt gemacereerd of gedistilleerd met een mengsel van botanische ingrediënten, zoals kruiden, specerijen, bloemen, schillen van citrusvruchten, en bittere kruiden.

Er zijn twee hoofdtypen vermouth: droge (witte) vermouth en zoete (rode) vermouth. Vermouth wordt vaak puur gedronken. Droge vermouth heeft meestal een lichtere, meer kruidige smaak en wordt vaak gebruikt in cocktails zoals de martini. Zoete vermouth heeft een complexere smaak met zoete, kruidige en bittere tonen, en wordt vaak gebruikt in cocktails zoals de negroni en de Manhattan, evenals in aperitiefdrankjes zoals de spritz.

Vermouth wordt al eeuwenlang geproduceerd en is afkomstig uit Europa, met name uit landen als Italië en Frankrijk, hoewel het nu wereldwijd wordt geproduceerd en geconsumeerd. Het is een veelzijdige drank die een belangrijke rol speelt in de mixologie en de culinaire wereld.

Amaro is een categorie van Italiaanse kruidenlikeuren met een complexe smaak en bittere tonen. Het woord "amaro" betekent letterlijk "bitter" in het Italiaans, en deze dranken hebben inderdaad een kenmerkende bitterheid die wordt verkregen door het macereren of distilleren van een mengsel van kruiden, specerijen, wortels, schors, bloemen, en andere natuurlijke ingrediënten.

Er zijn veel soorten amaro, elk met hun eigen unieke recept en smaakprofiel. Sommige amaro's zijn uitgesproken bitter, andere meer zoete of kruidige. Enkele bekende voorbeelden zijn Campari, Aperol, Averna, Fernet-Branca, en Cynar.

Amaro’s behoren tot de Italiaanse culinaire traditie, als onderdeel van een aperitief of digestief ritueel. Amaro kan ook worden gebruikt als ingrediënt in cocktails en mixdranken om extra complexiteit en diepte toe te voegen aan de smaak.