Veneto is de meest productieve regio van Italië en is vooral bekend om zijn DOC gebieden in Valpolicella en Soave, waar wijnen van respectievelijk de Corvina en Garganega druiven worden geproduceerd. Daarnaast is er natuurlijk de lichte en fruitige Prosecco die geproduceerd wordt in de Prosecco di Conegliano-Valdobbiadene DOC, op de glooiende heuvels tussen de dorpen Conegliano en Valdobbiadene.

De beste keus voor een eersteklas wijn die ook symbool staat voor Veneto is zonder twijfel de Amarone Della Valpolicella, een complexe en uniek krachtige maar toch klassieke rode wijn.

Het wingebied Veneto strekt zich uit in westelijke richting tot aan het Gardameer en in noordelijke richting tot aan de Alpen en de Oostenrijkse grens. Het landschap is over het algemeen heuvelachtig met zeer vruchtbare grond, die bezaaid is met wijngaarden. Het klimaat is over het algemeen koel tot gematigd met zowel mediterrane als continentale invloeden, en kent veel koelere temperaturen dan het zuiden, wat geschikt is voor veel witte rassen.