Tanqueray Exploration

 24,50

Tanqueray Exploration bevat:

1 x 5 cl London Dry Gin

1 x 5 cl N°10

1 x 5 cl Flor de Sevilla

1 x 5 cl Rangpur

Beschrijving

London Dry Gin – heeft als basis pure graanalcohol in combinatie met Toscaanse kruiden. Alle ingrediënten worden nog met de hand geplukt. Zodra alle juiste hoeveelheden verzameld zijn, distilleert men viermaal. Dankzij de ondertonen van jeneverbessen, engelwortel en korianderzaden heeft deze gin een heldere, frisse smaak. Ideale combinatie met een schijfje citroen of limoen en een neutrale tonic zoals Fentimans tonic of Fever-Tree Indian.

N°10 – dankt zijn naam aan de kleine ketel waarin hij de eerste maal gedistilleerd werd, de Tiny Ten. Tanqueray voegde aan het traditionele recept met vier botanicals nog kamille-bloemen toe en drie verse citrusvruchten : sinaasappels uit Florida, limoenen uit Mexico en pompelmoes. Niet alleen de schil wordt meegedistilleerd, maar de volledige vrucht. Tanqueray N°10 is ook de enige gin die opgenomen werd in de Hall of Fame van de San Francisco World Spirits Competition. Ondanks het hoge alcoholgehalte is de smaak zeer zacht en rond met een neus van kamille. De jeneverbes gaat ook mooi samen met de verse citrusvruchten. Als extra zorgen witte pepers en koriander voor diepgang in de gin.

Flor de Sevilla – gebaseerd op de originele recepten van Charles Tanqueray, de oprichter van Tanqueray. De unieke smaak wordt gemaakt door sinaasappels en sinaasappelbloesem uit Sevilla te combineren. Verder gebruikten ze ook jeneverbessen, mandarijnen en koriander voor het maken van deze heerlijke, frisse gin. Hij zit zoals steeds in de iconische Tanqueray fles, die eruit ziet als een 3-delige cocktail shaker.

Rangpur – gedistilleerd met vier Botanicals, de Rangpur citrusvruchten, gember en laurierblaadjes. Deze gin heeft talrijke prijzen gewonnen, waaronder de zilveren medaille op de World Spirits Awards 2016. Serveer met hoogwaardige tonic, premium ijsblokjes en een limoenschijfje. Een onderscheidend en heerlijk cadeau voor Tanqueray London Dry Gin liefhebbers voor feesten en om te genieten met vrienden en familie.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

43,1

,

47,3

Formaat

5 cl

Kleur

Oranje

,

Transparant

Land van herkomst

Merk

Soort

,