Le Salette Ripasso

 19,60

Le Salette Ripasso is een volle en intense Venetiaanse rode wijn, 18 maanden gerijpt in Slavonische eiken vaten en barriques. Het bouquet heeft aantrekkelijke tonen van zwarte bes, rood fruit, kaneel, tabak, anijs en zoethout op balsamico achtergrond. De smaak is fris, soepel, fruitig, met zachte tannines. De perfecte wijn waarmee jouw weekend kan starten! Lekker bij sappig vlees als rund, kalf en hert.

Beschrijving

Laten we je een mooi verhaal vertellen dat zich afspeelde in de heuvels van een klein dorpje, Fumane. Het verhaal gaat over een ontvangen genade: het was het jaar 1860 en de lokale boeren besloten het heiligdom van Le Salette te bouwen als een votiefoffer aan Madonna toen ze hun wijngaarden bevrijdde van de plaag van de druifluis. Het heiligdom ligt bovenop de oude rotsen en wordt omringd door heuvels en wijngaarden. De wijngaarden onder het heilige heiligdom zijn altijd eigendom geweest van de “historische” wijnmakersfamilie van Valpolicella, Scamperle, die met trots de wijn met de naam Le Salette produceert.

Ook voor hen is het een prachtig verhaal, dat vertelt over tientallen jaren van trouwe landbouw en liefde voor het land, en bovenal een passie voor het maken van wijn. Generaties lang heeft de familie Scamperle zich namelijk gewijd aan het verbouwen van druiven, en in de loop der jaren is het aantal wijnstokken geleidelijk uitgebreid. De wijngaarden zijn langzaam en voorzichtig gegroeid, altijd met respect voor de lokale techniek, die gevoelig is voor de natuur en haar ritme volgt om de originaliteit en de kenmerken van de druiven naar voren te brengen.

Het bedrijf, Le Salette, is altijd bezig geweest met het ontwikkelen van hun product en baseert de essentie van hun leven en activiteit, hun niet aflatende zoektocht, op geduldig onderzoek. Hun doel is altijd kwaliteit geweest, een doel dat de hele familie deelt. Vandaag de dag bezit de familie twintig gecultiveerde hectaren, gelegen tussen de meest gerenommeerde plaatsen van het Valpolicella Classica DOC gebied: Fumane Cà Carnocchio, I Progni e Cà Melchiori, Sant’Ambrogio Conca D’Oro en San Floriano Monte Masua. De druivensoorten die worden geproduceerd zijn de meest klassieke van de zone: Corvina, Corvinone, Rondinella, Oseleta, een kleine hoeveelheid Molinara en Croatina.

In een familiebedrijf stop je nooit met werken, maar er is altijd tijd voor een vriend die op bezoek komt. De deuren van “Casa Scamperle” en “Le Salette” staan altijd open: voor uitmuntendheid en voor iedereen die hen een bezoekje wil brengen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,5

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Valpolicella Ripasso DOC

Merk

Druivensoort

,

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2020

Smaakprofiel

Fris

,

Vol

Lekker bij