Ferro 13 Hashtag

 11,60

“Ferro 13 Hashtag is het alter ego van Alberto Zampini, ik ben een symbool van aggregatie, ik verenig inhoud en trefwoorden, ik leef in de sociale media, ik vertegenwoordig het heden en de toekomst. Mijn geboorteplaats zijn de Oostelijke Veneto heuvels. Oogst: begin september. Alcoholgehalte: 12,5%.

Mijn druiven worden bij een lage temperatuur geoogst en gedurende ongeveer 7 dagen in een koude maceratie bewaard. Na het persen, terwijl ze nog most zijn, laat ik ze gisten bij temperaturen die niet hoger zijn dan 14°C gedurende de hele vinificatie, die ongeveer 30-40 dagen duurt. Ik blijf meer dan 3 maanden op de droesem met voortdurende batonage om de aroma’s intact te houden. Na het mengen laat ik het een maand rusten in tanks voordat ik het bottel.

Ik ben een moderne, gezellige vent, die op trends en veranderingen let. Ik leef ondergedompeld in de realiteit en ben een uitdrukking van de gevoelens van mensen. Ik word gewaardeerd om mijn uitgesproken zuurgraad en mineraliteit, mijn bouquet doet denken aan witte bloemen en hints van peper.” Lekker bij sushi en sashimi, rauwe vis fusion keuken.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Varietale d'Italia

Merk

Kleur

Wit

Druivensoort

Jaartal

2021

Smaakprofiel

Bloemig

,

Mineraal

Lekker bij