Biscardo Neropasso

 10,00 27,00

Biscardo Neropasso heeft een intens robijnrode kleur. In het bouquet kruidig met hints van zwarte kersen en pruimencompote. Fijn en fluwelig op het palet, aangehouden stevige, ronde tannine in de afdronk. Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn, is gedroogd volgens de “appassimento”-methode. Deze unieke methode is kenmerkend voor de productie van veel befaamde wijnen uit de Veneto-regio en bestaat al sinds de Romeinse tijd. Vergelijkbaar met Ripasso-wijnen uit Valpolicella! Aanbevolen bij pasta, wit en rood vlees.

Beschrijving

Tegen het einde van de jaren 1800 zat de familie Biscardo zowel in de textielindustrie als in de wijnindustrie, terwijl grootmoeder Teresa het koetshuis – hotel “Tre corone” – runde. Het wijnhuis werd opgericht in 1878 en het was een van de eerste wijnbedrijven gerund door ‘Veronese’ handelaren. Terenzio Biscardo was een van de eerste promotors van commerciële wijnactiviteiten vanaf begin 1900.

In de jaren 1930-1940 was het bedrijf een van de eersten die de Italiaanse markt bereikte door wijnflessen aan restaurants te leveren. Tegelijkertijd betrad het bedrijf de Zwitserse, Engelse en Duitse markt. In de jaren 1950 werd het bedrijf Biscardo een van de belangrijkste van Veneto dankzij het harde werk van Luigi Biscardo en door geavanceerde investeringen in het maken en bottelen van wijn.

Na een eeuw van wijntraditie is de familie Biscardo nog steeds toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van hun wijnen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,5

Druivensoort

,

,

Formaat

75 cl

,

150 cl

Kleur

Rood

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

IGT Veneto

Merk

Jaartal

2020

Smaakprofiel

Fijn

,

Kruidig

Lekker bij

,