Biscardo Oropasso

 10,00

Biscardo Oropasso is een blend van Chardonnay en Garganega zonder houtrijping. Een opvallend fruitige assemblage. Let op: Deze wijn is erg lekker! De Garganega, bekend van de Soave, en de Chardonnay gaan na een snelle vergisting nog verplicht vijf maanden, ieder voor zich, rijpen op roestvrijstaal. Hierdoor komt er wat meer rust en volheid in de smaak. Perfect als begeleider voor pasta, risotto, soepen, vis, schelpdieren, wit vlees en gerijpte kazen.

Beschrijving

Tegen het einde van de jaren 1800 zat de familie Biscardo zowel in de textielindustrie als in de wijnindustrie, terwijl grootmoeder Teresa het koetshuis – hotel “Tre corone” – runde. Het wijnhuis werd opgericht in 1878 en het was een van de eerste wijnbedrijven gerund door ‘Veronese’ handelaren. Terenzio Biscardo was een van de eerste promotors van commerciële wijnactiviteiten vanaf begin 1900.

In de jaren 1930-1940 was het bedrijf een van de eersten die de Italiaanse markt bereikte door wijnflessen aan restaurants te leveren. Tegelijkertijd betrad het bedrijf de Zwitserse, Engelse en Duitse markt. In de jaren 1950 werd het bedrijf Biscardo een van de belangrijkste van Veneto dankzij het harde werk van Luigi Biscardo en door geavanceerde investeringen in het maken en bottelen van wijn.

Na een eeuw van wijntraditie is de familie Biscardo nog steeds toegewijd aan het verbeteren van de kwaliteit van hun wijnen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Druivensoort

,

Formaat

75 cl

Kleur

Wit

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

IGT Veneto

Merk

Jaartal

2023

Smaakprofiel

Fruitig

,

Vol

Lekker bij

,