Château Le Caillou
€ 25,50 – € 34,50
Château Le Caillou is een rode AOC Pomerol wijn. De belangrijkste druivensoort in de AOC is Merlot, die meer dan 75% van Château Le Caillou uitmaakt. De wijn rijpt elk jaar 12 tot 16 maanden in vaten, afhankelijk van het oogstjaar. Het vinificatieproces is traditioneel en de wijnen van Château le Caillou zijn complex, rond en soepel. De jaarlijkse productie ligt rond de 40.000 flessen.
Het domein heeft 7 hectare wijngaarden, waarvan 75% is beplant met Merlot en 25% met Cabernet Franc. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is 30 jaar. Na een perfecte rijping worden de druiven met de hand geplukt door lokaal personeel. Afhankelijk van het jaar worden de druiven 3 tot 4 weken gemacereerd om zoveel mogelijk tannine te verwijderen. De gisting vindt plaats in traditionele kuipen. De wijnen rijpen 2/3 in eiken vaten en 1/3 in cementen vaten, met een rotatie van 3 maanden die overeenkomt met de rekken. Het wijnjaar wordt gemengd voor het bottelen. De vinificatie wordt overzien door Gilles Pauquet, de oenoloog.
Alcoholpercentage |
13,5 |
---|---|
Formaat |
75 cl |
Land van herkomst | |
Streek / Regio | |
Appellatie |
Pomerol AOC |
Merk | |
Druivensoort | , , |
Kleur |
Rood |
Jaartal |
2013 ,2015 ,2019 |
Smaakprofiel |
Complex ,Rond |
Lekker bij | , , |