€ 21,80
De robijnrode Allegrini Palazzo della Torre weet meteen te verleiden met zijn neus vol bosfruit, kruiden en een vleugje mineraliteit. De kruidige smaak is tevens sappig met impressies van gedroogd zwart fruit en loopt uit in een aangenaam bittertje. De minerale, kruidige afdronk blijft bijzonder lang nazinderen. Perfect bij saffraanrisotto en eekhoorntjesbrood, ideaal bij typisch Italiaanse voorgerechten, zoals Amatriciana en Carbonara, gegrild vlees en gebraad.
De familie Allegrini speelt al sinds de 16e eeuw een hoofdrol in de geschiedenis van Fumane en Valpolicella Classica en heeft sindsdien de cultuur van de wijnstok en de wijn doorgegeven.
Het bedrijf, dat tot de belangrijkste families van landeigenaren behoort, maakte een ingrijpende transformatie door die begon in de jaren 1960 met Giovanni Allegrini. Giovanni Allegrini wordt erkend als een van de grootste architecten van de wedergeboorte van Valpolicella. Hij perfectioneerde de kunst van het wijnmaken, selecteerde de druiven zorgvuldig en introduceerde een aantal belangrijke innovaties in de wijnbouw en oenologie.
Alcoholpercentage |
13,0 |
---|---|
Druivensoort | , , |
Formaat |
75 cl |
Kleur |
Rood |
Land van herkomst | |
Streek / Regio | |
Appellatie |
Veronese IGT |
Merk | |
Jaartal |
2019 |
Smaakprofiel |
Kruidig ,Mineraal |
Lekker bij |