Emilia Romagna is een relatief eenvoudig wijngebied met gemakkelijk te begrijpen etiketten. Op de flessen wijn van Emilia Romagna staat duidelijk zowel de druivensoort als de appellatie. Lambrusco is waarschijnlijk de grootste exportwijn van de regio en de meest bekende wijn, ook al heeft hij de laatste decennia een reputatiecrisis doorgemaakt. Deze licht mousserende rode wijn, is eigenlijk vrij fenomenaal als je de authentieke, droge, Emilia Romagna stijl probeert.

De beste wijnen die hier worden geproduceerd, worden gemaakt in de heuvels in het binnenland, op een hoogte van 350 meter boven de zeespiegel. De geografische diversiteit is echter aanzienlijk en speelt een belangrijke rol in de verschillende lokale terroirs van de regio. In het westen liggen de Apennijnse pieken en een reeks klassieke Italiaanse glooiende heuvels, terwijl het centrale gebied wordt gedomineerd door laaggelegen vlaktes ten oosten van Parma en Bologna. De rivier de Po stroomt over de hele breedte van Emilia Romagna en herbergt langs de overs vele eersteklas wijngaarden.

Toont alle 4 resultaten