Casali Malvasia Dolce 1900

 8,90

Lambrusco is een licht parelende half zoete schuimwijn. Casali Malvasia Dolce 1900 heeft een intense strogele kleur. Delicate aroma’s van lindebloem, witte perzik, citrusnuances en een vleugje aromatisch kruid. Zoete aangename wijn met een knapperig, evenwichtig mondgevoel en de karakteristieke aromatische kwaliteit van het ras. Lekker bij panettone met gekonfijte schil, appeltaart.

Beschrijving

De geschiedenis van Casali Viticultori, het oudste wijnhuis in Reggio Emilia, begon in 1900 toen Giuseppe Casali besloot om van zijn familieproductie een echt bedrijf te maken.

De eerste wijnmakerij, gelegen in de buurt van de oude Rocca dei Boiardo di Scandiano, werd met het groeiende succes van de wijnen op de markt en de noodzakelijke verhoging van de productie te klein en dus verhuisde het hoofdkantoor in de jaren 1980 naar het huidige pand in Pratissolo di Scandiano.

Vandaag de dag vertegenwoordigt Casali Viticoltori een referentiepunt in de regio Reggio Emilia en eind 2014 werd het onderdeel van de Emilia Wine Group, die met meer dan 700 leden een wijngaard van ongeveer 1870 hectare cultiveert tussen de rivier de Po, de Via Emilia en de Reggio Emilia Apennijnen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

6,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Kleur

Wit

Smaakprofiel

Delicaat

,

Zoet

Lekker bij