Blog

De wijnwereld draait op volle toeren, de wijnoogst is eindelijk daar! Voor wijnboeren over heel de wereld is dit de drukste periode van het jaar. Duizenden werknemers geven het beste van zichzelf tijdens de vendange, zodat wij volgend jaar van deze heerlijke wijnen kunnen genieten. Wanneer een druif over het juiste suikergehalte, zuurgehalte en de juiste rijpheid beschikt, is ze klaar om te plukken. Dit is natuurlijk in iedere wijngaard anders, naargelang het druivenras en klimaat. We zetten drie wijngaarden uit ons assortiment in de spotlight, zodat je volgende keer wanneer je een flesje ervan opendoet, weet van waar het komt en hoeveel werk het vraagt.

1. Pere Ventura Family Wine Estates

Pere Ventura1 Pere Ventura2

Pere Ventura Family Wine Estates, gelegen in het Noord-Oosten van Spanje, produceert sinds 1992 wijnen en cava’s die wereldwijd bekend staan om hun grote kwaliteit en prestige. Het moederbedrijf draagt de merken Pere Ventura, Can Bas en Mervm Priorati onder haar vleugels. Hun wijngaard, uitgestrekt over 328 hectare grond, bevat 14 verschillende druivenrassen waaronder Xarel-lo en Muscat. Jordi Calvo, verantwoordelijke wijnmaker en technisch manager van Can Bas Domini Vinícola: “De kwaliteit van onze wijnen en cava’s begint in de wijngaard. Ons team van wijnmakers past kwaliteitscontrolepraktijken toe gedurende de hele levenscyclus van de wijnstok, voor en tijdens de botteling. De controle van de rijping is een dagelijkse praktijk om de best mogelijke oogstdata en -tijden voor elke wijnsoort te kiezen en een optimale gezonde toestand van de druiven te garanderen.”

Ontdek ons gamma van Pere Ventura.

2. Cascina Castlet

Schermafbeelding 2021 09 02 om 112152 Schermafbeelding 2021 09 02 om 112208

Cascina Castlèt is al generaties lang eigendom van de familie Borio. In 1970 nam dochter Mariuccia de fakkel over. Het begin van een verfrissende aanpak, met flessen en etiketten die uitblinken in smaak en design. In de namen van de wijnen zit altijd een vleugje creativiteit verwerkt, bijvoorbeeld de Barbera d’Asti “Vespa”. Op het etiket zie je een vespa, het icoon van Piëmonte, waar de wijnmaakster als klein meisje opzit. Iedere wijn heeft een klein geheimpje. Een uniek verhaal, dat uitnodigt om te ontdekken. De druiven worden geteeld op 31 hectare wijngaarden in Costigliole d’Asti, gelegen in het Noord-Westen van Italië. Ze concentreren zich op de lokale druivensoorten: Barbera, Moscato, Uvalino en Nebbiolo, maar ook op Cabernet Sauvignon en Chardonnay, deze laatste soort wordt in Costigliole verbouwd sinds het einde van de 18e eeuw, toen Marquis Filippo Asinari van San Marzano deze voor het eerst aanplantte. De wijnbouwer vertelde ons dat de merkwaardigheid van dit wijnjaar is dat het een warm en droog jaar is, maar de nachten zijn koud dus de wijnen zullen robuust en elegant zijn. Leuk weetje: voor een Moscatowijn duurt het ongeveer drie maand om van druif tot fles te gaan, voor een Barbera Superiore is dat 30 maanden.

Van dit Italiaans wijnhuis hebben we twee wijnen in ons gamma, Barbera d’Asti “Vespa” rosé en Barbera d’Asti “Vespa” rood.

3. Lustau

Schermafbeelding 2021 09 02 om 115603 Schermafbeelding 2021 09 02 om 115615

De oorsprong van Emilio Lustau S.A. gaat terug tot 1896, toen de heer José Ruiz-Berdejo, een secretaris van het Hof van Justitie, in zijn vrije tijd begon met het cultiveren van de wijnstokken van het land van de familie, genaamd Nuestra Señora de la Esperanza. In 1931 kocht zijn dochter, María Ruiz-Berdejo Alberti, een kleine wijnmakerij dichter bij het centrum van Jerez de la Frontera en verplaatste daar alle reeds bestaande soleras naar toe, waardoor zij bekendheid en zichtbaarheid kreeg. Elk jaar ontvangen de wijngaarden ongeveer 3.000 uren zonneschijn, die gepaard gaan met relatief zware regenval. Ze oogsten Palomino-, Pedro Ximénez- en Moscateldruiven. Hoewel de hoeveelheid druiven dit jaar kleiner was dan in de regio werd verwacht, mogen de bodegas niet klagen. Ze hebben kunnen verzamelen wat ze nodig hadden. De kwaliteit is geweldig en ze kunnen niet wachten om te gaan spelen met de nieuwe generatie jonge sherrywijnen die na jaren deel zullen gaan uitmaken van de honderdjarige soleras, aldus Mario Gonzalez van Lustau . Lustau is een sherry bodega met een uitstékende reputatie, wij zijn fan!

Ontdek ons gamma van Lustau op onze webshop.

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar