Gelegen in het hart van de Bourgogne, aan de zuidelijke rand van de regio, net voor de Portes de Lyon, strekt de appellatie Beaujolais zich uit over 55km als een schilderachtig landschap van glooiende heuvels en vruchtbare valleien. Hier gedijen de Gamay- en Chardonnaydruiven, die de basis vormen voor de levendige en expressieve wijnen waar de streek beroemd om is. Lees meer

Toont alle 6 resultaten


Gelegen in het hart van de Bourgogne, aan de zuidelijke rand van de regio, net voor de Portes de Lyon, strekt de appellatie Beaujolais zich uit over 55km als een schilderachtig landschap van glooiende heuvels en vruchtbare valleien. Hier gedijen de Gamay- en Chardonnaydruiven, die de basis vormen voor de levendige en expressieve wijnen waar de streek beroemd om is.

Onder de vele gerenommeerde producenten die bijdragen aan de roem van Beaujolais, staat het huis Joseph Drouhin bekend om zijn toewijding aan excellentie en authenticiteit. Al meer dan een eeuw combineert dit wijnhuis traditionele methoden met moderne innovatie om wijnen van uitzonderlijke kwaliteit te produceren die de unieke terroir van de regio weerspiegelen.

Met een uitgebreid assortiment wijnen in 12 appellaties, variërend van frisse en fruitige Beaujolais Nouveau tot complexe en elegante Crus zoals Morgon en Moulin-à-Vent, biedt Joseph Drouhin een breed scala aan keuzes voor liefhebbers van Beaujolais.

Belangrijk is ook dat er drie vinificatietechnieken gebruikt worden in Beaujolais. Om de typische meer fruitige aroma’s te bekomen, gebruikt men de traditionele  “macération beaujolaise” of “macération semi-carbonique”. Dan heb je nog de “maceration carbonique” en voor de crus gebruikt men de traditionele vinificatiemethode in houten vaten waarbij de wijn meer structuur en body krijgt.

Met een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding biedt Beaujolais een grote verscheidenheid aan wijnen. Van smakelijke, plezierige en gemakkelijk drinkbare wijnen tot meer complexe en diepgaande crus, Beaujolais onthult zichzelf in verschillende dimensies.

De wijnen van de AOC Beaujolais, Beaujolais Villages, zijn makkelijk en fruitig en passen goed bij zeevruchten, sushi of kazen voor de witte wijnen. Rood vlees en charcuterie passen goed bij rode wijnen.

Dee wijnen van de AOC Brouilly, Chiroubles, Fleurie, Régnié of Saint-Amour zijn soepel en elegant en gaan perfect samen met gevogeltegerechten zoals eend, kwartel, geperste ham of zachte kazen.

Tenslotte zullen de wijnen van de AOC Chénas, Côte de Brouilly, Juliénas, Morgon of Moulin-À-Vent intenser, genereuzer en gestructureerder proeven, en perfect samengaan met karaktervolle gerechten zoals vlees in saus, rood vlees, gerookte charcuterie of gerijpte kazen.