Blog

Je leest het goed! Vega Sicilia, het meest beroemde wijndomein uit Spanje, maakt ook een witte wijn: Oremus Mandolás. Hij wordt niet gemaakt op Spaanse bodem maar in Hongarije!

Na de val van het ijzeren gordijn, was Vega Sicilia de eerste om in Hongaarse wijnbouw te investeren. Ze selecteerden de prestigieuze regio Tokaj voor de fantastische Furmint-druif. Deze wijn met een groot bewaarpotentieel is zo mineraal als een Riesling en zo gastronomisch als een Bourgogne.

De Furmint-druiven worden met kleine mandjes geoogst. Na binnenkomst worden de druiven licht en delicaat geperst. Vervolgens rijpt de wijn in kleine vaten van 136 liter, die typerend zijn voor de zoete wijnen uit deze streek. Tijdens de eerste maand vindt bâtonnage plaats, waarna de wijn, afhankelijk van de jaargang, nog enkele maanden verder rijpt.

Door ons geproefd

De wijn is licht van kleur met een groene tint. In de neus komen subtiele aroma’s van wit pitfruit en bloemen naar voren. Verticale degustaties van deze wijn hebben geleerd dat de bloemige aroma’s na verloop van jaren overgaan in aangename honing- en minerale tonen. In zijn jeugd domineren echter de delicate, fijne en elegante geuren.

Het gebruik van houten vaten is uitstekend: de invloed is subtiel en mooi geïntegreerd. In de mond biedt de wijn een mooi evenwicht met perfecte zuren en een vrij lange afdronk, gezien zijn frisse karakter. Dit is een perfecte gastronomische wijn van een groot huis uit een originele regio.

In zijn jeugd is deze wijn perfect bij lichte en verfijnde gerechten. Na 6 tot 8 jaar rijping evolueert hij tot een rijkere, gastronomische begeleider van klassieke visgerechten met saus. Het is zeer interessant en de moeite waard om deze wijn een tijdje te bewaren.

Ideaal bij asperges! Onze collega Elke maakt onlangs deze lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing. Het recept vond ze op deze website!

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar