€ 8,80 – € 9,10
Joseph Drouhin Chiroubles heeft een voortreffelijk aroma van kersen en pioenroos. Naast de karakteristieke rondheid van Beaujolais is er een zekere diepte en structuur die mensen verleidelijk vinden. In veel opzichten volgt de vinificatie de klassieke methoden die gebruikt worden voor de grote rode Bourgognes: lage opbrengsten en rijping in eiken vaten gedurende minstens 8 maanden. De eenvoudigste keuken is natuurlijk de beste manier om van Chiroubles te genieten: vleeswaren, stoofschotels (pot-au-feu), gebraden kip… alles wat hartig en authentiek is!
Maison Joseph Drouhin werd in 1880 opgericht in Beaune. Het is één van de belangrijkste domeinen in de Bourgogne: het wijnhuis bezit meer dan 73 hectare eigen wijngaard, waarvan meer dan 2/3 geclassifieerd zijn als Premier- en Grand Cru én Drouhin is eigenaar van de grootste oppervlakte binnen de mytische Clos des Mouches. Ondanks hun grootte is dit nog een echt familiebedrijf, met inmiddels de vierde generatie aan het roer. Drouhin kiest voor een biologische en biodynamische aanpak. Alleen natuurlijke producten worden gebruikt en alle procedures worden gevolgd met het grootste respect voor bodem, wijngaarden én het milieu. Met bijna 80 verschillende appellaties biedt Joseph Drouhin een boeiend overzicht van de Bourgogne terroirs, in al hun echtheid en subtiele variaties.
Alcoholpercentage |
13,0 |
---|---|
Formaat |
75 cl |
Land van herkomst | |
Streek / Regio | |
Merk | |
Druivensoort | |
Kleur |
Rood |
Jaartal |
2004 ,2005 |
Smaakprofiel |
Fruitig ,Rond |
Lekker bij | , |