Likeuren
Likeuren zijn gezoete en gearomatiseerde dranken met een relatief laag alcoholpercentage (tussen de 15% en 30% alcohol per volume). Likeuren kunnen een breed scala aan smaken hebben, variërend van fruitig en kruidig tot romig en zoet. Lees meer
Limoncello De Moor
€ 11,00 – € 27,00Gletschereis
€ 14,00 – € 37,50Roomer
€ 7,50 – € 12,50June by G’Vine
€ 4,50 – € 33,50Gozio Amaretto
€ 4,80 – € 24,50Elixir d’Anvers
€ 5,00 – € 37,00Bottega Limoncino
€ 7,70 – € 28,50Rozenlikeur De Moor
€ 10,00 – € 25,00Orangelikeur De Moor
€ 10,00 – € 25,00Hazelnotenlikeur De Moor
€ 10,00 – € 25,00Elixir De Moor
€ 11,00 – € 27,00Cacaolikeur De Moor
€ 10,00 – € 25,00Amarettolikeur De Moor
€ 10,00 – € 25,00Advocaat De Moor
€ 5,50 – € 15,90Jägermeister
€ 1,90 – € 54,00Tia Maria Cold Brew Coffee Liqueur
€ 3,50 – € 20,50Likeuren zijn gezoete en gearomatiseerde dranken met een relatief laag alcoholpercentage (tussen de 15% en 30% alcohol per volume). Likeuren kunnen een breed scala aan smaken hebben, variërend van fruitig en kruidig tot romig en zoet. Zoek in ons assortiment naar likeuren die puur genoten kunnen worden, of gebruik ze als ingrediënt in cocktails. Sommige zijn heerlijk in koffie of toegevoegd aan een dessert.
Likeur kan gemaakt worden door het mengen van alcohol (in de likeuren van De Moor met graanalcohol) met suiker en bvb fruit, noten, andere smaakstoffen.
Wordt de alcohol gemengd met suiker en (gecondenseerde) melk of room, dan spreken we van crèmelikeur. Zij hebben een romige en zijdezachte textuur, en een mooie volle consistentie. Smaken van vanille en chocolade, karamel en koffie zijn populair. Crèmelikeuren kunnen puur worden genoten over ijs, of als ingrediënt in cocktails en desserts.
Bij kruidenlikeuren worden kruiden en specerijen gemengd met alcohol en suiker, zoals bijvoorbeeld pepermunt, anijs, kaneel, kruidnagel, gember en diverse kruidenextracten. Bekende voorbeelden van kruidenlikeuren zijn Jägermeister, Chartreuse en Aperol. Deze likeuren worden vaak puur gedronken, met ijs, als onderdeel van verschillende cocktails, of zelfs als digestief na de maaltijd.