Luiano Chianti Classico

 14,90 16,20

Luiano Chianti Classico krijgt een houtrijping van minimum zes maanden. Het is een expressieve wijn met in de neus rijp rood fruit, dat je ook in de smaak voelt terugkomen. De wijn heeft een mooie structuur en zachte tannines. Je kan deze zeker een 5 à 10 jaar bewaren. Combineer hem zeker met gerechten zoals varkenswangetjes, rood vlees, gevogelte of oude/verse zachte kazen.

Beschrijving

In 1959 werd Alberto Palombo, textielhandelaar uit Napels, eigenaar van Luiano. Alberto en zijn vrouw Licia waren zo onder de indruk van Luiano en zijn geschiedenis dat ze besloten het landgoed te kopen om de lange traditie van wijnbouw en wijnproductie voort te zetten. Alberto’s eerste stappen als wijnboer en wijnmaker waren zeer innovatief. Hij verliet meteen het gemengde landbouwsysteem dat kenmerkend was voor alle boerderijen in die tijd en richtte zich alleen op het verbouwen van wijnstokken. Alberto’s doel was het produceren en distribueren van gebottelde wijn van de hoogste kwaliteit.

Dat is hem gelukt en vandaag de dag zetten zijn zoon Antonio en kleinkinderen het project voort met nog meer enthousiasme en innovatie.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Chianti Classico DOCG

Merk

Druivensoort

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2020

,

2021

Smaakprofiel

Fruitig

,

Zacht

Lekker bij

,

,