Bij een smakelijke barbecue draait alles om het samenkomen en heerlijk eten. Maar laten we niet vergeten dat de juiste wijn de sfeer naar een hoger niveau tilt. Wij bieden de ideale selectie aan om uw barbecue-ervaring compleet te maken.
Runderburgers en Cabernet Sauvignon
Wat is een barbecue zonder rundvleesburgers? Een van ‘s werelds populairste wijn en spijscombinaties is toch die van gegrilde hamburgers en Cabernet Sauvignon uit de Verenigde Staten. De zwarte fruitsmaken van Carnivor Cabernet Sauvignon in combinatie met toetsen van koffie, mokka en getoaste eik passen goed bij gegrild rood vlees en peperige sauzen.
Ribbetjes met zoete saus en Pinot Noir
Dit is misschien wel de meest verrassende combinatie, maar wel een om te overwegen. Het argument om rood vlees te combineren met een volle en krachtige rode wijn is dat de tannines de structurele vlezige textuur van biefstuk, karbonades en ja, ribbetjes kunnen weerstaan. Vergeet echter niet dat ribbetjes vaak geserveerd worden met een zoete BBQ-saus of een rub. En het is door die extra smaakfactor dat Pinot Noir zijn kans krijgt!
Combineer ribbetjes met een fruitige versie zoals deze Chileense Santa Carolina Pinot Noir Reserva en hij zal de zoetheid van de saus in de ribbetjes aanvullen. Klop niet af voordat je het geprobeerd hebt! Wist je dat… het morgen op 18 augustus Internationale Pinot Noir Dag is? Ideaal om deze uit te proberen!
Geroosterde kip met Tempranillo
Tempranillo is een veelzijdige rode wijn met een gemiddelde tot volle body. Het is wellicht de populairste druif uit Spanje. Met zijn geliefde aroma’s van rood fruit en unieke tabaks-, cederhout- en kruidige toetsen is tempranillo een ideale combinatie voor verschillende gerechten, waaronder geroosterde kip.
Montecillo Crianza complementeert de smaak van geroosterde kip, vooral als het op smaak wordt gebracht met Jamaicaanse kruiden. Wij hebben het uitgetest en goed bevonden!