Montecillo Crianza

 10,90

Montecillo Crianza heeft complexe aroma’s van bosvruchten en subtiele houtlagering. Vandaag op het menu: everzwijn. Everzwijnen zijn de voorouders van onze tamme varkens. Ze eten vnl. plantaardig voedsel zoals eikels,knollen en planten. Het vlees is fijner van draad en smaakt sterker dan gewoon varkensvlees. Het wordt vaak gemarineerd of verwerkt in stoofpotjes.

Beschrijving

Bodegas Montecillo ligt in de wereldberoemde Denominacion de Origen Calificasa Rioja. De bodega bestaat al sinds 1870 en is daarmee een van de oudste Spaanse wijnbedrijven en het op één na oudste wijnbedrijf in de Rioja Alta.

De wijn kan worden omschreven als een schoolvoorbeeld van de oude Rioja-stijl. Al meer dan 150 jaar is Bodegas Montecillo een familiebedrijf waar het vakmanschap en de unieke tradities van vader op zoon worden doorgegeven. In 1973 verkocht de familie Navajas het bedrijf aan Osborne, die er vandaag nog steeds de scepter zwaaien zonder daarbij de tradities van de bodega en het gevoel voor vakmanschap uit het oog te verliezen. Net als zo’n 150 jaar geleden vormen de familiale fundamenten en de liefde voor wijn de basis van de grote Montecillo-wijnen.

Momenteel is Rocio Osborne, de zesde generatie van de Osborne familie, de trotse en gepassioneerde brand ambassador van de bodega. De letterlijke vertaling van Montecillo is “kleine heuvel”, een eerbetoon aan de eerste terroirs van Montecillo die tot op de dag van vandaag op kleine zonnige heuvels in de Rioja Alta liggen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

DOC Rioja

Merk

Kleur

Rood

Druivensoort

,

Jaartal

2019

Smaakprofiel

Complex

,

Fruitig

Lekker bij