43,00 46,50

Visueel heeft Delas Condrieu een strogele kleur met groene tinten. In de neus geeft de Condrieu “La Galopine” aroma’s af van ongeëvenaarde kracht en complexiteit: viooltjes, abrikoos, perzik, honing, gedroogd fruit. In de mond betovert hij met zijn weelderige aroma’s, zijdezachte textuur, rijke en krachtige smaken, en een afdronk van exotisch fruit.

Asperges, vis gestoomd met een botersaus, geroosterde kip met citroen.

Beschrijving

Gelegen in 7 gemeenten in drie departementen: Rhône, Loire en Ardèche aan de rechteroever van de Rhône. Steile granieten hellingen die uitkijken over de rivier, waardoor mechanisatie niet mogelijk is. Matig continentaal klimaat, droog en warm in de zomer, regelmatige regenval in andere seizoenen.

Vaak getroffen door de geschiedenis, heeft de wijngaard meerdere keren bijna verdwenen; tijdens de periode van barbaarse invasies, ten tijde van de “Grote Compagnieën” (17e en 18e eeuw), en aan het einde van de 19e eeuw door de phylloxera. Lang voor de moderne tijdperk maakte de handelshaven van Condrieu en haar scheepvaart het mogelijk voor de wijn van Condrieu om via de rivier een verre reputatie op te bouwen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,5

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Druivensoort

Kleur

Wit

Jaartal

2016

,

2018

Smaakprofiel

Rijk

,

Zacht

Lekker bij

,

,