Torres Gran Coronas

 16,70

Torres Gran Coronas is ontstaan door het innovatieve karakter van Miguel A. Torres die het voor Spanje onbekende druivenras, cabernet sauvignon, in Penedes aanplantte aan het eind van de jaren zestig. Gran Coronas werd een beroemde wijn, die tegenwoordig zelfs een benchmark is voor rode reserva wijnen in Spanje. De smaak is vol en stevig, met tonen van zwart fruit. Schenk deze wijn als begeleiding bij vleesgerechten. Wild-, lams- en rundvlees, deze wijn kan het allemaal hebben.

Beschrijving

Torres is in 1870 begonnen met het produceren van wijn in Penedès, hoewel de wortels in de wijnbouw teruggaan tot de 16e eeuw, en ze het geluk hebben gehad dat elke generatie dezelfde toewijding en liefde voor het land heeft gevoeld. Het leven was en is een leven tussen de wijnstokken, waarbij ze een onlosmakelijke band hebben met de landschappen van de wijn.

De wijnen die ze vandaag de dag maken onder de naam Familia Torres vertegenwoordigen een mozaïek van eigendommen die grotendeels historisch zijn, met wijnbouwassociaties die ver in het verleden reiken. Ze weten dat dezelfde gronden die ze vandaag bewerken honderden of zelfs duizenden jaren geleden al werden bewerkt. Ze voelen zich gelukkig en tegelijkertijd verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat deze wijnstokken en landschappen blijven spreken door de wijnen die ervan gemaakt worden – eerlijke en uitbundige wijnen met de nadruk op elegantie en een uniek gevoel van plaats.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,5

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

D.O. Penedès

Merk

Kleur

Rood

Druivensoort

,

Jaartal

2018

Smaakprofiel

Stevig

,

Vol

Lekker bij

,