Vodka is een tijdloze klassieker. Traditioneel wordt vodka gedistilleerd uit granen of aardappelen, hoewel moderne varianten ook kunnen worden gemaakt van andere grondstoffen zoals druiven, maïs of zelfs melasse. Lees meer

Resultaat 1–16 van de 67 resultaten wordt getoond

Vodka is een tijdloze klassieker. Traditioneel wordt vodka gedistilleerd uit granen of aardappelen, hoewel moderne varianten ook kunnen worden gemaakt van andere grondstoffen zoals druiven, maïs of zelfs melasse.

Vodka wordt geproduceerd door het fermenteren van de basisgrondstof tot een alcoholische vloeistof, waarna het wordt gedistilleerd om een geconcentreerde en zuivere alcohol te verkrijgen. Het wordt vervolgens vaak gefilterd om eventuele onzuiverheden te verwijderen en om een heldere, transparante drank te verkrijgen.

De geschiedenis van dit veelzijdig drankje is onlosmakelijk verbonden met Oost-Europa, en dan vooral Polen en Rusland.

Terwijl vodka zijn wortels heeft in Oost-Europa, wordt het nu wereldwijd geproduceerd en geconsumeerd. Landen als Zweden, Frankrijk, de Verenigde Staten en zelfs Japan hebben hun eigen unieke varianten van vodka ontwikkeld, die elk hun eigen kenmerken en smaken hebben.

De karakteristieke neutrale smaak en geur, die wordt bereikt door meerdere distillaties en filtraties, maakt van vodka een veelzijdige basis voor een breed scala aan cocktails, van de klassieke Moscow Mule tot de Bloody Mary.