Cointreau werd voor het eerst gemaakt in 1849 door de 2 broers Cointreau. Het is een merk triple sec likeur en wordt momenteel gemaakt door de firma Remy Cointreau in de voorstad van Angers in Frankrijk. Cointreau haalt zijn sinaasappels van over heel de wereld maar vooral in Spanje en Haïti. Met zijn 40° heeft cointreau een erg sterke triple sec op de markt gebracht. Normaal gesproken heeft deze likeur doorgaans een percentage van 23°.
Met cointreau kunnen heel wat frisse cocktails geprepareerd worden. Kende je deze vier al?
Cointreau Mimosa
Voor 1 portie
Schenk 7,5 cl champagne in een glas
Shake 10 cl vers gepest bloedappelsiensap samen met 1cl Cointreau en ijs
Giet dit mengsel over de champagne
Serveer met een vers schijfje bloedappelsien
COINTREAU MULE
Voor 1 portie
Vul een glas met ijsblokjes
Doe hierbij 5 cl Cointreau, 2cl vers limoensap en 10 cl gemberbier
Roer tot het geheel gekoeld is
Werk af met een stukje limoen
COINTREAU CRANBERRY
Voor 1 portie
Schenk 4 cl Cointreau in een met ijs gevuld groot wijnglas
Vul de rest van het glas met Cranberry
Knijp 2 limoenpartjes uit boven het glas, voeg toe aan de cocktail, roer kort door elkaar en serveer.
Bron: www.Maxxium.nl
COINTREAU FIZZ
Vul een groot glas met ijs
Voeg 5cl Cointreau toe en het sap van een halve limoen
Vul de rest van het glas met spuitwater
Werk af met schijfje limoen