Un gin belge: samenwerking met Stokerij De Moor
Quentin, een Franstalige ingenieur uit het Brusselse klopte bij ons aan met een flesje gin. Deze gin was een infusie die hij zelf gemaakt had door verschillende botanicals en schillen te laten macereren op alcohol. Geïnspireerd door zijn verblijf in Zuid-Afrika, keerde hij terug naar België met een hoofd vol ideëen en met één doel voor ogen: “créer un gin belge qui fait voyager au simple goûter”. Het was de ontmoeting met Patrick Van Schandevijl, onze meester stoker die de finale toets aan de Trap receptuur verleende.
Orange is the new black
Trap Gin wordt geproduceerd door een combinatie van 2 technieken: distillatie en infusie. De infusie van citrusvruchten en rooboisthee zorgt voor de mooie baksteenkleur -orange is the new black. De kleur doet in eerste instantie denken aan whisky in plaats van gin – be careful, it’s a trap!. Agrum – rooibos – basilicum – tijm: zet je smaakpapillen schrap voor een explosie!
Small batch is werkelijk small batch: per 240 liter distilleren wij Trap Gin op de authentieke manier, vullen en werken wij elke fles af met de hand. Per verkochte fles Trap Gin doneert Quentin € 1,00 aan een organisatie voor organisatie van activiteiten voor minderjarigen die er van thuis uit niet de kans toe krijgen. Opnieuw een aangename samenwerking die ons nieuwe inzichten verschaft en ons verder helpt bouwen aan het mooie gamma artisanale Belgische gins die vandaag op de markt zijn.
Perfect serve
Combineer met een neutrale tonic, een zeste van appelsien en een framboos.