Pommery Brut Apanage in doos

 54,00

Pommery Brut Apanage heeft een schitterende lichtgele kleur met zeer lichte gouden reflecties. De fijne boterachtige aroma’s, bijna op basis van gebak, worden snel vergezeld door een boeket van bosbloemen en tonen van gekonfijte citrusvruchten en bloedsinaasappel. Rechte aanzet, romige toetsen in de mond met tonen van gedroogde abrikoos en citrusvruchten. Een ideale champagne voor een verfijnd aperitief, die het goed doet bij coquilles met room, gegrild wit vlees of zelfs een verfijnde Comté.

Beschrijving

Deze cuvée werd gecreëerd door een zorgvuldige selectie van 17 dorpen met een sterke identiteit en een nauwe band met Pommery. Deze terroirs, die gegroepeerd zijn rond de stevige basis van de Montagne de Reims, leveren elk jaar uitzonderlijke druiven op die de onmisbare basis vormen voor de creatie van de Pommery-stijl.

“Apanage” staat voor distinctie en privileges. De handtekening van Apanage is ook een versterkt aandeel Chardonnay om de wijn te voorzien van een sensatie van levendigheid en elegantie, wat onmisbaar is in de wereld van de culinaire kunsten.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Merk

Soort

Smaakprofiel

Bloemig

,

Fijn

Druivensoort

Lekker bij