Blog

Bruidchladdich Bere Barley is uniek. Hij is gemaakt van “bere” gerst, een prehistorische gerstsoort die zo goed als nergens meer geteeld wordt. Bere is het graan van de Vikingen, een winterhard en robuust graan, aangepast aan barre gronden en een kort groeiseizoen met vele uren daglicht, of de zomerzon in de meer noordelijke gebieden.

Arran bracht in 2014 een whisky op de markt op basis van Bere die nu al uitverkocht is. Van Springbank Local Barley (Bere) werden slechts 9.000 flessen gemaakt. Nu heeft Bruichladdich een gelimiteerde oplage van 18.000 flessen op de markt gebracht. Hiervoor zijn ze op de Dunlossit boerderij in het oosten van het eiland Islay gestart met het telen van bere barley.

Dit was een enorme uitdaging. Al de pogingen hebben slechts 5 oogsten opgeleverd, de op Islay geteelde bere is dus een heel zeldzaam goedje! De resultaten zijn ongelooflijk. Hoofddistillateur Adam Hannett zegt: “De neus van de whisky is qua smaakprofiel te vergelijken met gewone Schotse gerst, maar bij berekomen de toetsen van fruit en mout sterker naar boven.
De whisky lijkt voller van smaak, met meer diepgang en een meer uitgesproken karakter, meer groen fruit,kruisbessen, appels en peren, en mout.”

Delen:

Gelijkaardige berichten
Promoties
Winkelwagen
De webshop is gesloten van vrijdag 12/07 tot en met vrijdag 26/07
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar