Een nieuwe maand, tijd om een nieuw recept te ontdekken! Deze maand staat een luchtige chocolademousse met kersenroomijs (of andere variant), jenever en krieken op jenever met amandelschilfers op ons menu!
Wat heb je nodig?
- Luchtige chocolademousse
- 1 pot Krieken op Jenever De Moor
- Kersenroomijs (of ander naar gelang de beschikbaarheid/seizoen/smaak)
- 50gr. poedersuiker
- 100ml. kriekenjenever (uit de pot met krieken)
- 1 blaadje gelatine
- Amandelschilfers
- Meringue, fijn gemaakt in de vijzel
Werkwijze:
- Maak de luchtige chocolademousse.
- Haal de krieken uit de pot en bewaar ze in een schaaltje.
- Giet 100ml. kriekenjenever uit de pot en 50 gr. poedersuiker in een pan met opstaand boordje en breng
met behulp van een klopper langzaam naar kookpunt. Doe er een geweekt gelatineblaadje bij. Pas op, het mag nu niet meer koken. De saus is klaar! - Zet even opzij en, wanneer afgekoeld tot lichaamstemperatuur, voeg je de krieken toe aan de saus.
- Warm een droge pan goed op en bak daarin de amandelschilfers goudbruin.
Pas op dat ze niet gaan aanbranden.
Op het bord:
- Hier kan je je helemaal uitleven, zowel met kleuren combinaties als met schaaltjes. Je kan kiezen voor het opmaken van 1 grote schaal zodat je genodigden kunnen delen of je maakt een portie per persoon.
- We starten met de chocolademousse, deze komt onderaan.
- Leg er een lepel vanilleroomijs en een lepel kersenroomijs bovenop.
- Overgiet met de heerlijke Jenever/Kriekensaus en verdeel de kersen over de bordjes of schaal.
- Werk af met de gebakken amandelschilfers en de fijne meringue voor een knapperige bite.
Tip: Hou een paar krieken apart in een kommetje voor jezelf. Héérlijk!!! Smakelijk!
Krieken op jenever
Elk jaar leggen wij in het kriekenseizoen zorgvuldig uitgekozen en geselecteerde noordkrieken op graanjenever van 30% Alc. Elke vrucht wordt met de hand gecontroleerd, gekuist en van het grootste stuk van de steel ontdaan. De bokalen gaan dan voor een jaartje de kelder in, om er geduldig te rijpen tot een waar festijn bij bv. ijsroom, gebak of gebraad.