We kregen vandaag bezoek van Sara Massa, jongste generatie bij Villa Massa. Met een passend glaasje Limoncello in de hand, krijgen we alle uitleg over hun mooi product.
Villa Massa Limoncello, gemaakt op basis van een familierecept uit 1890, is een 100% natuurlijke citroenlikeur en wordt geproduceerd op het Italiaans schiereiland Sorrento. In 1991 werd het officieel aan de wereld voorgesteld door de broers Sergio en Stefano Massa. Tegenwoordig wordt de authentieke Italiaanse Limoncello in 51 landen verkocht. De herkenbare fles heeft een platte vorm om gemakkelijk in de diepvriezer te passen en de geribbelde structuur voelt aan als een citroen.
Voor Villa Massa Limoncello laten zij de schillen van verse, ovale citroenen uit Sorrento (AOC) trekken in alcohol van topkwaliteit, waaraan gezuiverd water en geraffineerde suiker wordt toegevoegd. Villa Massa wordt gemaakt van 100% natuurlijke kwaliteitsingrediënten, zonder kunstmatige bewaarmiddel, additieven of kleurstoffen. De ovale citroenen uit Sorrento zijn via de beschermde herkomstbenaming (AOC) door de Europese Unie herkend.
De citroenen worden in Sorrento geteeld, op schaduwrijke terrassen langs de heuvels die op de baai van Napels uitkijken. De citroenbomen groeien in vulkanische grond. De citroenen kunnen langzaam rijpen, dankzij een uitzonderlijk mild microklimaat.
Geniet van Villa Massa als aperitief met tonic en basilicum, ijskoude digestief of heerlijk in cocktails, met fruitsla of zelfs in koffie!
Ondertussen heb wij ook de amaretto van Villa Massa toegevoegd aan ons gamma.