Saint-Estèphe is de meest noordelijke van de 6 appellaties in de Médoc (Rive Gauche), en het grenst onderaan aan de appellatie Pauillac. Hier wordt alleen rode wijn gemaakt. Lees meer

Toont alle 6 resultaten

Saint-Estèphe is de meest noordelijke van de 6 appellaties in de Médoc (Rive Gauche), en het grenst onderaan aan de appellatie Pauillac. Hier wordt alleen rode wijn gemaakt. In de appellatie Saint-Estèphe wordt het terroir bepaald door zijn lichte bovengrond met daaronder een laag klei en kalksteen. Hier vinden we grote namen zoals Cos d’Estournel en Château Montrose, 2ème Crus Classés in 1855.

De wijnen van Saint-Estèphe  zijn assemblagewijnen: de belangrijkste druif hier is cabernet sauvignon, aangevuld met merlot en in kleinere hoeveelheden cabernet franc en petit verdot. De typische aroma’s die we in deze wijnen zien terugkomen zijn verfijning en elegantie, tonen van zwarte bes, viooltjes, mokka, vanille, kruiden en zoethout. In de mond zijn het rijke, fruitige en goed gestructureerde wijnen met toetsen van aalbes en kruiden.

Hoewel de wijnen uit Saint-Estèphe toch een zeer verschillende stijl kunnen vertonen, zijn de wijnen over het algemeen krachtig, geconcentreerd en geschikt voor lange bewaring. Daardoor kan een rode Saint-Estèphe in zijn jonge jaren wat streng lijken, maar onthult hij met een beetje geduld alle kenmerken van de zeer grote Bordeauxwijnen.