Château Petit Bocq

 14,20 49,50

We laten Gaetan Lagneaux, de eigenaar en stichter van Château Petit Bocq zoals we het vandaag kennen, nog even aan het woord over zijn wijn: “Wat we lekker vinden in een wijn is en zal altijd subjectief zijn. Het is een speciale en kortstondige relatie, de uitdrukking van een specifieke terroir, een bepaalde jaargang, een band tussen de wijn en de proever.”

Robert Parker’s “Wine Advocate” – Mil 2016: 91 De Petit Bocq 2016 heeft een diepe, granaatrode kleur met aardse aroma’s en toetsen van cederhout in een kern van rode en zwarte bessen, kersen en kreupelhout. Deze wijn heeft een gemiddeld body en is elegant, levendig en verfrissend in de mond. (Lisa Perrotti-Brown) De Petit Bocq 2016 heeft een vrij rijkelijk boeket met tonen van gebakken kersen, kirsch, sappig fruit en vrij merkbare toetsen van nieuwe eik die zullen moeten worden getemperd. De wijn vertoont een gemiddeld body in de mond en vrij harde tannines bij de afdronk die geleidelijk aan verzachten en eindigen met hints van zwarte chocolade.

Beschrijving

Frank Phélan, de tweede wijn van het Château, werd gecreëerd in 1986 en is vernoemd naar de zoon van Bernard Phélan, de oprichter van het domein. Frank Phélan wordt gemaakt van 15 hectare oude wijnstokken en een selectie van wijnstokken van minder dan tien jaar oud. Hij respecteert de klassieke waarden van het Château en drukt tegelijkertijd een ander facet van zijn terroir uit.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,5

Formaat

37,5 cl

,

75 cl

,

150 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Saint-Estèphe Cru Bourgeois Supérieur

Merk

Druivensoort

,

,

Kleur

Rood

Jaartal

2020

Smaakprofiel

Elegant

,

Fris

Lekker bij

,