Blog

Het zijn de laatste asperges van het seizoen, daar moeten we nog heel even van profiteren! Maar hoe combineer je dit (witte) goud nu best? Laat je wijn de asperges niet overheersen maar ga op zoek naar harmonie. Afhankelijk van hoe we ze klaarmaken, gaan we onze wijn aanpassen. Wij helpen graag een handje! Scroll door en vind je passende wijn bij jouw recept!

Fingerfood met crème van asperges en gamba’s met Genoels-Elderen Zwarte Parel

d5ed2bc8 f9e3 6ffe cf9e e5decd9a570e cdfda74b 111f 14fd 5672 33ee33ad17bf

Dit hapje is hét ideale fingerfood voor jouw volgende feestje! Heerlijke combinatie van knapperige groene asperges met frisse maar ook pittig gemarineerde gamba’s. Genoels-Elderen Zwarte Parel is een bijzondere mousserende wijn die wordt geproduceerd door Wijnkasteel Genoels-Elderen, gelegen in Riemst. Zuiver Chardonnay, Blanc de Blancs dus, mooi strak voor bij de hapjes met asperges.

Asperges à la Flamande bij Plong

cf806728 a6f8 9b1d 8c2c 36476111577c 1474116e daa6 01be 5803 ad5dc52f24d9

Deze klassieker vonden we op de menukaart bij Plong, een laagdrempelige en gastvrije zaak, vlak naast het stadspark van Aalst. Het kleurrijke huiselijke interieur en zonovergoten terras moet je deze lente zeker eens bezoeken!

532cce21 e2db fde2 2234 61a70c2629a5 8b2203c3 13e5 191b 20fa dd4614d21a90

In plaats van de klassieke Elzas Pinot blanc stellen we hier de Hongaarse wijn Gal Tibor Titi Egri Csillag voor, een blend van pinot blanc, sauvignon blanc, Királyleányka, Szürkebarát, Tramini, Viognier en Zenit. Als het duurder mag zijn, zou Cloudy Bay Sauvignon Blanc goed bij dit gerecht passen. De wijn is verleidelijk en aantrekkelijk, met tonen van honingmeloen, passievrucht, citrus en zwarte bessenblad.

Raviolini van asperges bij Den Boskouter

d4bdbfed 8d4c 2700 3180 22c4186b73c9 33e4cc13 80af 5dcc e46b 1c2ec5d5a0c0

Bij het zien van dit bordje komt het water ons al in de mond! Deze raviolini met asperges aten wij bij Den Boskouter, in Erpe-Mere. Deze gezellige zaak is al jaar en dag een vaste waarde in de Aalsterse horeca en ook wij zijn fan!!!

df17834e 9b7a fee7 bd8b 464a210a8872 50e314e6 763e 72cd d1cc 3a999722bf64

Weinrieder Grüner Veltliner komt uit Oostenrijk, nabij de Tsjechische grens. Geteeld op een van de beste hellingen. De frisse zuren en het kruidige karakter van Grüner Veltliner vormen een mooi contrast met de smaak van asperges. Als het duurder mag zijn, zou Château Carbonnieux uit Graves goed bij dit gerecht passen. Het aromatische palet is compleet, van citrusvruchten tot wit fruit, abrikoos en een lichte vanilletoets.

Aspergesalade met ei

Onze collega Elke maakt onlangs deze lauwwarme maaltijdsalade met witte asperges, ei, aardappel, gebakken spekjes met een lichte mosterddressing. Ook bij dit zomer gerecht kunnen we enkele wijnen suggereren om de maaltijd helemaal af te maken! Het recept vond ze op deze website!

ad7678e1 a1c8 923a 6187 4e2f1b1b94d8 1a6bf40b 5abb ceea 6e8c 52aa0c382cc5 ad0548d7 2e10 7b5c 6b53 334099976219

Janare Alfabeto Greco komt uit Campania, Zuid-Italië (Napels) en is gericht op mineraliteit, als gevolg van de vulkanische ondergrond die kenmerkend is voor deze streek. Een volle wijn met aroma’s van amandel en peer, maar toch clean en verfrissend. Strogele kleur. Uit ons vorig blogbericht! De witte wijn van Vega Sicilia, Oremus Mandolas, maar dan niet uit Spanje maar uit Hongarije, is ook ideaal bij asperges. Deze monocépage van Furmint is een jonge, fruitige wijn met frisse aroma’s, maar toch vol en expressief met heldere zuren.

Zweedse balletjes met doperwten, champignons en asperges

Onze collega Paulien testte deze zweedse balletjes met doperwten, champignons en asperges voor jullie uit! Het volle karakter van dit gerecht kan goed gecontrasteerd worden door een aromatische witte wijn met hoge zuren zoals een Riesling of Albariño. Het recept vond ze op deze website!

d2fb2f09 0e5a 427a 1f28 92aab98b9407 61d5170b d439 a765 3fbf 5236bc7c96dd ac6d580b 48f0 dae2 462e e57f19e5a87d

Deze instap Albariño de Azulejo is afkomstig uit de bekendste regio voor deze druif, Rias Baixas. Frisse en intense aroma’s van citrusfruit en fijne mineralen op de achtergrond, delicate smaak van kruiden en citrus. La Marimorena wordt gemaakt bij Casa Rojo, een groep creatieve oenologen die de beste wijnen uit Spanje willen maken. Zij maken een albariño sobre lias, met narijping op de droesem. Daardoor wordt hij aromatischer en voller.

Delen:

Gelijkaardige berichten

#Vaderdag #Inspiratie

Bijna Vaderdag! We hebben een selectie van producten samengesteld waarmee je gegarandeerd je liefste papa zult verrassen. Deze cadeaus zijn

Promoties
Winkelwagen
Welkom op onze nieuwe website! Klik hier en geef ons feedback.
Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikservaring te verbeteren

Bent u ouder dan 18 jaar?

Wij verkopen enkel alcoholhoudende dranken aan klanten ouder dan 18 jaar.

Verboden toegang

De toegang is beperkt omwille van uw leeftijd. Lees meer

Ik ben 18 of ouder Ik ben jonger dan 18 jaar