La Marimorena

 24,00

La Marimorena is een frisse, lichte witte wijn die smaakt naar limoen, witte perzik en een zweem mineraliteit. Casa Rojo maakt een albariño sobre lias, met narijping op de droesem. Daardoor wordt de wijn aromatischer, sappiger en voller. Een albariño is geen hoekige wijn en past dus goed bij de zachte, zoete smaak van rijst. Daardoor en door de zweem oceaan in de wijn, vormt hij een goede partner voor sushi, vooral als die krab of zalm bevat.

In het najaar vertoeven we allen meer in de keuken en aan tafel in goed gezelschap en liefst met een goed glas wijn. Volg onze tips en kies een aangepaste wijn bij je gerecht. Vandaag op het menu: sushi. Sushi is populair en komt uit Zuidoost-Azië. Het bestaat uit een hapje gekookte rijst, gecombineerd met (rauwe)vis, zeevruchten, gebakken ei en groenten. Rauwe vis in plakjes geserveerd zonder rijst is sashimi. Sushi wordt vaak geserveerd met gember, sojasaus en wasabi. Er bestaan verschillende vormen van presentatie.

Beschrijving

Casa Rojo is een team jonge oenologen en wijnbouwers die de handen in elkaar sloegen om Spanje als wijnland op een andere manier op de kaart te zetten. Ze staan voor hoge kwaliteit door het gebruik van de modernste technieken in de wijngaard, en bij het vinifiëren. Daarnaast ook voor durf en vernieuwing, kijk maar naar de goed uitgekiende marketingcampagnes en de uitzonderlijke packaging van de flessen.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

Rias Baixas DO

Merk

Kleur

Wit

Druivensoort

Jaartal

2021

Smaakprofiel

Fris

,

Mineraal

Lekker bij