Torres Perpetual

 56,00

Torres Perpetual is een wijn geboren uit tijd en terrein. Het is een intens geconcentreerde wijn, vol persoonlijkheid, waarvan de essentie afkomstig is van 80 tot 100 jaar oude Garnacha en Cariñena wijnstokken geplant op steile hellingen van llicorella leisteen. De wijnstokken staan op kleine percelen die eigendom zijn van lokale wijnboeren, in verschillende gemeenten en op verschillende hoogtes, en worden nauwlettend in de gaten gehouden om de hoogste kwaliteit van het fruit te garanderen. Perpetual is een eerbetoon aan Priorat-wijnen die gemaakt zijn om neer te leggen: een intense wijn vol karakter, gemaakt om de tijd te overwinnen.

Beschrijving

Torres is in 1870 begonnen met het produceren van wijn in Penedès, hoewel de wortels in de wijnbouw teruggaan tot de 16e eeuw, en ze het geluk hebben gehad dat elke generatie dezelfde toewijding en liefde voor het land heeft gevoeld. Het leven was en is een leven tussen de wijnstokken, waarbij ze een onlosmakelijke band hebben met de landschappen van de wijn.

De wijnen die ze vandaag de dag maken onder de naam Familia Torres vertegenwoordigen een mozaïek van eigendommen die grotendeels historisch zijn, met wijnbouwassociaties die ver in het verleden reiken. Ze weten dat dezelfde gronden die ze vandaag bewerken honderden of zelfs duizenden jaren geleden al werden bewerkt. Ze voelen zich gelukkig en tegelijkertijd verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat deze wijnstokken en landschappen blijven spreken door de wijnen die ervan gemaakt worden – eerlijke en uitbundige wijnen met de nadruk op elegantie en een uniek gevoel van plaats.

Priorat is een kleine enclave met veel zwarte heuvels waar krachtige kwaliteitswijnen worden gemaakt. Tevens is Priorat ook een gekwalificeerde wijnregio net als de Rioja-streek.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

13,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Appellatie

DOQ Priorat

Merk

Kleur

Rood

Druivensoort

,

Jaartal

2016

,

2018

Smaakprofiel

Stevig

,

Vol

Lekker bij

,