Amaro is een categorie van Italiaanse kruidenlikeuren met een complexe smaak en bittere tonen. Het woord “amaro” betekent letterlijk “bitter” in het Italiaans, en deze dranken hebben inderdaad een kenmerkende bitterheid die wordt verkregen door het macereren of distilleren van een mengsel van kruiden, specerijen, wortels, schors, bloemen, en andere natuurlijke ingrediënten. Lees meer

Toont alle 3 resultaten

Amaro is een categorie van Italiaanse kruidenlikeuren met een complexe smaak en bittere tonen. Het woord "amaro" betekent letterlijk "bitter" in het Italiaans, en deze dranken hebben inderdaad een kenmerkende bitterheid die wordt verkregen door het macereren of distilleren van een mengsel van kruiden, specerijen, wortels, schors, bloemen, en andere natuurlijke ingrediënten.

Er zijn veel soorten amaro, elk met hun eigen unieke recept en smaakprofiel. Sommige amaro's zijn uitgesproken bitter, andere meer zoete of kruidige. Enkele bekende voorbeelden zijn Campari, Aperol, Averna, Fernet-Branca, en Cynar.

Amaro’s behoren tot de Italiaanse culinaire traditie, als onderdeel van een aperitief of digestief ritueel. Amaro kan ook worden gebruikt als ingrediënt in cocktails en mixdranken om extra complexiteit en diepte toe te voegen aan de smaak.