Start de zomervakantie in Zuiderse sfeer en serveer je favoriete cocktail in deze trendy bekers. Bij aankoop van een fles Bacardi 4 años, krijg je 2 gratis coconut bekers. Hieronder alvast 2 recepten die we met veel plezier zelf hebben geproefd.
MOJITO
INGREDIËNTEN
- 50 ml BACARDÍ 4 años Rum
- limoenpartjes
- verse muntblaadjes
- theelepels extra fijne suiker
- 25 ml sodawater
- Een takje verse munt
BEREIDING
1. Neem de limoenpartjes en pers ze in het glas. Druk de limoenpartjes en de suiker voorzichtig samen.
2. Kneus de muntblaadjes door ze tegen elkaar te slaan tussen je handpalmen, wrijf ze tegen de rand van het glas en doe ze ten slotte in het glas.
3. Vul vervolgens het glas voor de helft met gemalen ijs, voeg de BACARDÍ 4 años rum toe en roer.
4. Voeg gemalen ijs, een takje munt en club soda toe.
PINA COLADA
INGREDIËNTEN
50 ml BACARDÍ 4 anos Rum
35 ml verse kokosmelk
25 ml vers ananassap
3-4 stukken verse ananas
2 theelepels fijne kristalsuiker
BEREIDING
1. Doe de stukken ananas in een cocktailshaker en kneus ze een beetje (met een stamper of cocktaillepel).
2. Giet er daarna het ananassap en de kokosmelk bij en roer goed door elkaar tot de suiker is opgelost alvorens de BACARDÍ 4 años rum toe te voegen.
3. Vul de shaker met ijsblokjes en shake tot alles ijskoud is.
4. Giet het mengsel vervolgens in een hoog glas met gemalen ijs.
5. Werk af met een ananasschijf en -blad.