Op donderdagavond 21 maart ‘ontdekten’ wij samen met André Van der Elst al wat Porto te bieden heeft. Bedankt aan alle deelnemers voor jullie aanwezigheid en enthousiasme!
André, Sommelier-Conseil aan de Université du Vin de Suze-La-Rousse en docent aan de Vlaamse Wijnacademie, zorgde voor een interessante en leerrijke avond, vol weetjes en anekdotes. Porto is voor ons niet meer enkel een zoet aperitiefje, maar leerden de historiek errond kennen, de verschillende types porto én hoe we al deze stijlen met verschillende hapjes kunnen combineren!
Wij combineerden als volgt:
Duas Quintas wit met garnalencocktail “van vroeger”.
Duas Quintas rood met huisgemaakte rillettes, afgewerkt met gemarineerde rode ui.
Kopke White met een toast met zachte fetacrème en verse kruiden, afgewerkt met groentenchips en zwart olijfje.
Ramos Pinto Adriano White met een praline van foie gras, peperkoek en chutney van vijgen en porto.
Ramos Pinto Ruby met een hoorntje van gedroogde ham, opgevuld met meloenballetjes, gemarineerd in Porto.
Taylor’s LBV met hoekjes pecorino met garnituur.
Niepoort Vintage met opgevulde dadels met smeuïge Gorgonzola.
Taylor’s 10YO met blauwe bessen met coulis van bessen, crumble van noten, ijs en meringue.
Niepoort Colheita met chocolademousse met zeste van sinaas, afgewerkt met munt.