Orpheus & The Raven Conspiracy of Ravens Le Béton Pinot Noir

 22,50

Orpheus & The Raven Conspiracy of Ravens Le Béton Pinot Noir heeft de typische ruby kleur. Mooi op fruit gemaakt: bosbes, zwarte bes en wilde kers, iets pittig van rabarber en sichuan-peper. Na walsen mooie aromatische toetsen van viooltjes en lavendel. Typische aardse toets van vers omgeploegde aarde en eekhoorntjesbrood. Versmolten tannine en mooie zuurtegraad. Opvoeding op betonnen en houten vaten.

Er staat ons een flinke portie zon te wachten, yes! Toch betekent dit niet dat je rode wijnen moet vermijden of dat je frisse salades en tomatengerechtjes moet mijden als je van plan bent om rode wijnen te schenken. De kunst ligt in het lichtjes koelen van de rode wijn, en in het kiezen van een wijn met een levendige zuurgraad die past bij die van de tomaten. De nieuwe Conspiracy of Ravens Pinot Noir is een superkeuze. Voeg een zachte romige kaas toe aan een frisse tomatensalade, en de wijn beloont je met levendige bessengeuren.

Beschrijving

Het creatieve duo Vinoneers, Etienne Louw en Brenden Schwartz, komen met iets nieuws! Ze introduceren dit keer twee nieuwe wijnen die je verleiden in hun unieke esthetische rijkdom. Met slechts 2000 flessen van elk is het de bedoeling om verzamelaars van fijne Chenin Blanc en Pinot Noir te inspireren en intrigeren. Twee jaar geleden investeerden de Vinoneers in twee lokaal gemaakte betonnen fermentatie-eieren om te doen waar ze het meest van houden: experimenteren. De lancering van Orpheus & The Raven Eye of the Tiger Chenin Blanc 2021 en Orpheus & The Raven Conspiracy of Ravens Pinot Noir 2021 op 22/11/22 om precies 11:22 uur is geen toeval. “Het is een speciale datum voor ons allebei. Beide zoons vieren hun verjaardag op deze dag: Brenden’s zoon Ben werd tien, en Etiennes zoon Hein werd zestien.” De wijnen hebben de oceaan overgestoken en zijn aangekomen in België.

“Don’t tell anyone”

Een prachtige illustratie op het label van de raven die samen een “Conspiracy of ravens” vormen. Dit is een Engelse uitdrukking die verwijst naar een groep mensen die een geheimzinnige en mysterieuze samenwerking hebben, zonder dat het de negatieve connotatie van een samenzwering heeft. Hier wordt natuurlijk verwezen naar de samenwerking voor de wijnreeks The Vinoneers tussen de wijnmaker Etienne Louw en zijn vriend de grafisch ontwerper Brenden Schwartz.

Raven worden vaak geassocieerd met wijsheid en mysterie, en worden gezien als symbool van transformatie. In sommige mythologieën worden raven beschouwd als boodschappers tussen de wereld van de levenden en de wereld van de doden. Volledig in lijn dus met de mytische labels van de andere referenties binnen het Vinoneers gamma.

Bijkomende informatie
Alcoholpercentage

12,0

Formaat

75 cl

Land van herkomst

Streek / Regio

Merk

Druivensoort

Kleur

Rood

Jaartal

2021

Smaakprofiel

Aromatisch

,

Fruitig